Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nederland goede ICT infrastructuur

Leestijd: 2 minuten

Nederland neemt internationaal een goede positie in op het gebied van ICT infrastructuur en –diensten. Dit heeft vooral te maken met de aanwezigheid van kwalitatief goede infrastructuur en toegankelijkheid van het internet. Zo staat in het boekje “Netwerk in cijfers” dat jaarlijks wordt uitgebracht door het Ministerie van Economische Zaken.

Volgens de trendrapportage bestaan de internetaansluitingen in ons land voor 11,7 % uit breedbandige (ADSL, kabel) aansluitingen, terwijl dit aandeel in andere landen als VS (8,1%) en Zweden (10,2%) veelal lager is.

Met het groeiende gebruik van internet stijgt ook het aantal problemen als virussen en spam. Volgens onderzoek bestond eind 2003 tussen de 50 en 60% van alle mail uit spam.   60% hiervan komt uit de VS , al staat Nederland helaas ook nog in de top 10 van SPAM-verzenders (met 1,2%). Uit internationaal vergelijk blijkt verder dat in Nederland relatief veel gebruik gemaakt wordt van anti-virussoftware (86%) en  firewalls (41%). Daar staat tegenover dat Nederland minder dan het Europese gemiddelde gebruik maakt van beveiligde webservers.

Op het gebied van innovatie scoort Nederland gemiddeld. Tegenover betere scores op breedband internet (ADSL en kabel) en mobiele diensten staan minder goede scores ten aanzien van digitalisering van de ether (DVB-T en T-DAB) en alternatieve breedbandtechnologieën zoals WLL, glasvezel en satelliet. Dit laatste laat zich verklaren door de beschikbaarheid van ADSL en kabel.

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.