Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nederland hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Ons land heeft met 28 domeinnamen per 100 inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld. In Nederland is .nl met 70% aandeel marktleider, ondanks de concurrentie van .com, .net, .info, .org, .biz, .eu en andere Top Level Domains (TLD).

Half miljoen .nl-domeinnamen erbij
Vorig jaar heeft de SIDN bijna een half miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Met een netto groei van 18% gaf de teller op 31 december het aantal van 3.191.127 .nl-domeinnamen weer. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag van de SIDN, de verantwoordelijke stichting voor registratie en uitgifte van .nl-domeinnamen.
  
Groei particulieren
Een opvallende trend binnen de groei is het aandeel .nl-domeinen dat op naam van een particulier staat: eind 2008 was dit 38%. Dit is een belangrijk groeisegment voor de komende jaren voor SIDN.

Nederland loopt voorop
Nederland loopt voorop volgens algemeen directeur Roelof Meijer. Wereldwijd zijn er zo’n 250 landendomeinen. Het .nl-domein neemt wat omvang betreft een vierde plaats in na China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wilt u weten of een domeinnaam al bezet is? Check hier en vergelijk domeinnaam prijzen
 

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie