Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederland hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld

door Jeanet Woldring

Ons land heeft met 28 domeinnamen per 100 inwoners de hoogste domeinnaamdichtheid ter wereld. In Nederland is .nl met 70% aandeel marktleider, ondanks de concurrentie van .com, .net, .info, .org, .biz, .eu en andere Top Level Domains (TLD).

Half miljoen .nl-domeinnamen erbij
Vorig jaar heeft de SIDN bijna een half miljoen .nl-domeinnamen geregistreerd. Met een netto groei van 18% gaf de teller op 31 december het aantal van 3.191.127 .nl-domeinnamen weer. Deze cijfers staan vermeld in het jaarverslag van de SIDN, de verantwoordelijke stichting voor registratie en uitgifte van .nl-domeinnamen.
  
Groei particulieren
Een opvallende trend binnen de groei is het aandeel .nl-domeinen dat op naam van een particulier staat: eind 2008 was dit 38%. Dit is een belangrijk groeisegment voor de komende jaren voor SIDN.

Nederland loopt voorop
Nederland loopt voorop volgens algemeen directeur Roelof Meijer. Wereldwijd zijn er zo’n 250 landendomeinen. Het .nl-domein neemt wat omvang betreft een vierde plaats in na China, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Wilt u weten of een domeinnaam al bezet is? Check hier en vergelijk domeinnaam prijzen
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie