Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Nederland snelste Netflix-land

door Jeanet Woldring

Nederlandse internetproviders bieden videodienst Netflix aan met de hoogste bandbreedte. Dat blijkt uit de internetprovidermonitor van Netflix over de maand december. Gemiddeld lag de snelheid in ons land op 3,25 Mbps. Daarmee staan we aan kop in de landen waar Netflix meet. Caiway en Ziggo stonden bovenaan qua streamsnelheid.

Nederland veruit het snelst

Denemarken, met een gemiddelde van 2,89 Mbps volgt op afstand ons land. Zweden, Finland, Noorwegen en UK vormen de middenmoot. Veel lagere snelheden worden behaald in de VS, Ierland en Mexico.

Caiway en Ziggo bovenaan

Caiway stond in december bovenaan qua streamsnelheid. Met een gemiddelde snelheid van 3,7 Mbps laat het Ziggo (3,64 Mbps) en ZeelandNet (3,45 Mbps) achter zich. Andere partijen die in het Nederlandse lijstje voorkomen: KPN (3,2 Mbps), XS4ALL (3,09 Mbps), Online (3,07 Mbps), Tele2 (2,95 Mbps) en UPC (2,7 Mbps). 

De gemiddelde snelheid waarmee Netflix-klanten bij een internetprovider de videodienst krijgen aangeleverd, zegt niets over de internetsnelheid die deze aanbieder aan haar klanten aanbiedt. TotaalTV: 'Netflix stelt elke maand een gemiddelde ontvangen bandbreedte per aangeboden stream vast. Wanneer men via tablet of smartphone naar een Netflix-stream kijkt dan wordt door Netflix automatisch een lagere bandbreedte aangeboden.'

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie