Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Neem je abonnement onder de loep!

door Els Werkman

Het voorjaar is een goed moment om overal een bezem doorheen te halen. Ook op het gebied van abonnementen en aansluitingen. Gebruik je wel alles waarvoor je betaalt? Neem je internet- en tv abonnement eens onder de loep met onze aandachtspunten. En doe je voordeel met onze Bencompare app. Grote kans dat je voor minder geld beter uit bent.

abonnement-onder-de-loep.png

Waar betaal je voor?

Heb je 100 Mbps internet en bekijk je alleen de mail en af en toe de krant online? Dan kun je zonder probleem de snelheid naar beneden bijstellen. Scheelt per maand. Kijk je graag voetbal en heb je Fox Sports? Prima, niets aan doen zou je denken. Maar wist je dat het voor de maandprijs uitmaakt bij wie je klant bent? Bij Online.nl bijvoorbeeld is Fox Sports Eredivisie standaard onderdeel van het pakket. Pak de loep!

  • Is de looptijd van je contract afgelopen? Dan wordt het stilzwijgend met een maand verlengd. En kun je overstappen naar een andere provider.
  • Is de situatie thuis veranderd? Is er bijvoorbeeld sneller of juist langzamer internet nodig? Pas het pakket aan, omhoog is gratis, naar beneden bijstellen kan eenmalige kosten met zich meebrengen.
  • Heb je een vaste telefoonaansluiting en staan er gesprekskosten op? Wie weet kan het uit om er een extra bundel voor vrij bellen bij te nemen.
  • Heb je een onbeperkt bellen bundel, maar gebruik je vooral de mobiele telefoon? Zet die bundel uit.
  • Betaal je nog voor die tweede televisie die kapot is? Zonde, zeg het contractje voor de decoder op.
  • Netflix? Terwijl je net alles gebingewatcht hebt en er voorlopig wel klaar mee bent? Opzeggen.

Bij vrijwel alle aanbieders kun je zelf extra pakketten via de ‘Mijn’ omgeving uit- en aanzetten. Anders kan de klantenservice dat voor je regelen. Vaak ben je goedkoper uit bij een andere provider, omdat daar bijvoorbeeld wel een bundel beschikbaar is die past bij jouw wensen en verbruik.

Wat heb je in huis?

Heb je al 25 jaar hetzelfde internetpakket? De kans is groot dat je jezelf een groot plezier doet door dit aan te passen. Want de afgelopen jaren is het nodige veranderd. De internetsnelheden zijn meestal omhoog gegaan, de randapparatuur is veranderd en de techniek is verbeterd. Het loont het om een oude modem/router te (laten) vervangen. Daar wordt in de meeste gevallen de wifi een stuk beter van. En als je overstapt krijg je automatisch nieuwe apparatuur met, als het nodig is, een monteur.

  • In de vergelijker op Internetten.nl tonen wij de haalbare snelheid per adresFilteropties Internetten.nl abonnement en type aansluiting
  • En laten alle verkrijgbare pakketten zien.
  • Je kunt kiezen voor elke denkbare samenstelling, internet met of zonder televisie en/of bellen 
  • Providers belonen nieuwe klanten meer dan loyale klanten. Nieuwe klanten krijgen allerlei voordelen. En kijken kost niets: Vergelijk abonnementen!

Netwerk: kabel, DSL, glasvezel

Heb jij goed in de gaten gehouden welke mogelijkheden qua aansluitingen jij hebt? Veel mensen hebben al jaren toegang tot glasvezel, maar lieten dit links liggen omdat het te duur was. Tegenwoordig zijn glasvezelpakketten vriendelijker geprijsd, terwijl de verbinding stabieler is en sneller. Bij glasvezelinternet zijn de down- en uploadsnelheden gelijk. Verder wordt het de meest toekomstbestendige internetaansluiting genoemd. Dat komt omdat we steeds meer apparaten in huis aansluiten op het internet. Zoals een slim beveiligingssysteem, een slimme thermostaat en in de toekomst ook een slimme oven of koelkast. 

4G Thuis is een optie als kabel, glasvezel of DSL niet mogelijk is. In onze vergelijker laten we zien welke techniek gebruikt  wordt. En je kunt ook kiezen voor het type aansluiting dat getoond moet worden.

Zo goedkoop mogelijk?

Ben je er achter gekomen dat er inderdaad wel eens een bezem door de vaste aansluitingen mag? En ben je prijsbewust? Gooi alles de deur uit, neem een 'Internet only' aansluiting. Kijk televisie via 'uitzending gemist' en bel mobiel met een goedkoop sim only abonnement. In onderstaande tabel tonen we eerst de standaard maandprijs. In de laatste kolom zie je de kosten per maand over het eerste jaar met alle eenmalige kosten en kortingen erin verwerkt.

Provider Internet only Maandprijs Berekende kosten
Logo Youfone  Internet 30 Mbps   € 30  € 25
Logo Tele2  Internet Light
 (tot 20 Mbps)
 € 25  € 26
Logo Online.nl  Internet 100 Mbps   € 34  € 26,50

Zo snel en veel mogelijk?

Balen omdat het online gamen lijdt onder langzaam internet? Films streamen in HD? Zoveel mogelijk bellen? Bekijk wat de beste opties zijn. Let op, deze pakketten zijn niet overal beschikbaar! We tonen ook hier eerst de standaard maandprijs. Let hier op het verschil bij Ziggo tussen het eerste en tweede jaar. Want in de laatste kolom zie je de kosten per maand over het eerste jaar met alle eenmalige kosten en kortingen erin verwerkt.

Provider Wat krijg je? Maandprijs Berekende kosten
Logo T-Mobile  Alles-in-1 Premium + Unlimited vast bellen plus
 (tot 1000 Mbps) 
 € 72,50  € 70,63
Logo Ziggo  Alles-in-1 Giga + Volop Bellen
 (tot 1000 Mbps)
 € 111,45  € 86,64
Logo KPN  Internet, TV en Bellen + Onbeperkt bellen
 (tot 1000 Mbps) 
 € 93,50  € 87,46

Contract in de gaten houden gedoe?

Ontdek BencompareWeet jij nooit wanneer een contract afgelopen is? Of wat je ook al weer per maand betaalt? En heb je geen zin om door de mail te speuren of door papierbergen te worstelen? Daar hebben wij een app voor! Gebruik de Bencompare app om de contracten en de bijbehorende informatie op te slaan. Wij waarschuwen als je kunt overstappen en jij hebt een helder overzicht van de maandelijkse vaste lasten.

De Bencompare app is beschikbaar voor iOS en Android, en is verkrijgbaar in de App Store van Apple en Google Play voor Android. 

Els Werkman

Sitemanager Telecom
Els Werkman
Ik ben Els. Sinds 2008 werk ik voor de Bencom Group. Mijn specialisme is telecommunicatie, vandaar dat je mijn naam ziet terugkomen bij artikelen over telecom gerelateerde zaken.

Reageren

Google ReCaptcha
Beveiligd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Navigatie