Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netflix groeit naar 65 miljoen abonnees

door Jeanet Woldring 1 reactie

Videostreamingdienst Netflix heeft nu in totaal 65 miljoen abonnees wereldwijd. De afgelopen drie maanden heeft Netflix er 3,3 miljoen klanten bijgekregen. Dat maakt het Amerikaanse bedrijf bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2015.

De Verenigde Staten zijn goed voor 900.000 nieuwe leden. De overige 2,37 miljoen zijn afkomstig uit andere landen. Netflix verwachtte aanvankelijk een groei van 2,5 miljoen leden in het tweede kwartaal van dit jaar, waarmee het bedrijf zijn eigen verwachtingen overtreft.

Van de 65 miljoen abonnees zijn er 62,7 miljoen die maandelijks voor de dienst betalen. In hetzelfde kwartaal van vorig jaar bedroeg het aantal betalende klanten 47,9 miljoen.

Netflix meldt dat na de lancering van het derde seizoen van serie Orange Is The New Black het bedrijf een recordaantal uren aan video heeft gestreamd, ondanks dat het moest concurreren met de laatste aflevering van Game of Thrones van HBO.

Verder meldt Netflix dat het bedrijf zich wil gaan richten op het toevoegen van eigen films, die in opdracht van Netflix zijn gemaakt. Dit doet het al met verschillende tv-series, waaronder House of Cards en Orange Is The New Black, en met enkele documentaires als Hot Girls Wanted en Chef's Table.

De omzet in het tweede kwartaal van 2015 bedraagt omgerekend rond 1,5 miljard euro, 300 miljoen meer dan hetzelfde kwartaal van vorig jaar. De nettowinst ligt met 26 miljoen dollar fors lager dan een jaar geleden.  

Netflix is in 2013 van start gegaan in Nederland. Het succes van diensten als Netflix en HBO zorgt ervoor dat het kijkgedrag en mediaconsumptie nogal verandert. Dit kan op termijn veranderingen aanbrengen in verdienmodellen van omroepen en tv-aanbieders.

Zie ook: Nederland snelste Netflix-land

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: meep ()

Netflix is erg goed! Alleen mogen wel wat meer nieuwe films bijkomen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie