Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Netflix verhoogt abonnementsprijs met 1 euro

door Jeanet Woldring

Netflix heeft de maandelijkse abonnementsprijs verhoogd met 1 euro. De online streamingdienst kost 7,99 euro per maand, maar gaat voor nieuwe klanten 8,99 euro kosten. Bestaande klanten blijven de komende twee jaar hetzelfde bedrag betalen. Dat heeft het bedrijf in een mail aan abonnees laten weten. Ook introduceert de videostreamingdienst een nieuw SD-abonnement.

Meer films en series

Netflix stelt dat de prijsverhoging nodig is om zo meer films en tv-series te kunnen toevoegen. Daarnaast produceert het bedrijf zelf steeds meer eigen series en content wat ook kosten met zich meebrengt.

In het huidige verdienmodel zijn twee soorten abonnementen opgenomen, namelijk eentje met een prijs van 7,99 euro en eentje van 11,99 euro. Met het goedkoopste abonnement kan in HD-kwaliteit gekeken worden naar twee streams en met het duurdere abonnement naar vier streams. In de mail die verstuurd is naar klanten werd alleen gesproken over de prijswijziging voor het goedkoopste abonnement.

Introductie SD-abonnement

Naast de prijsverhoging komt Netflix met een SD-abonnement voor 7,99 euro per maand. De video’s worden dan in SD-kwaliteit in plaats van HD-kwaliteit afgespeeld en de klant kan slechts een enkele stream per keer bekijken.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie