Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw draadloos netwerk in Rotterdam

Leestijd: 2 minuten

Bedrijven in Rotterdam kunnen vanaf vandaag een abonnement nemen op een voorloper van de draadloze wimax-technologie met Enertel Wireless.

Data- en telecomdienstverlener Enertel heeft de eerste klant aangesloten op een nieuw draadloos netwerk. De eerste klant die de dienst afneemt is RoutIT, een Rotterdamse leverancier van netwerkdiensten aan automatiseringsbedrijven in heel Nederland. 

Enertel Wireless breedbanddiensten worden in de hele regio Rotterdam/Rijnmond geleverd. Hiermee is de eerste stap gezet in het uitrollen van een landelijk dekkend Wireless netwerk, later dit jaar zullen Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven volgen.

De geleverde dienst is een symmetrische Wireless breedbandverbinding van 5 MB. Een verbinding met een veel hogere capaciteit ten opzichte van DSL of kabel. Een abonnement kost €500 per maand.

Enertel richt zich met deze eerste dienst op het zakelijke marktsegment. Op de langere termijn zullen nog hogere snelheden en andere Wireless diensten op de markt worden gebracht voor andere marktsegmenten. De technologie die Enertel gebruikt is WiMAX-grade. Wimax is een nieuwe standaard die door INTEL op de markt wordt gebracht. Vanaf volgend jaar wordt deze technologie meegeleverd in de nieuwste Intel Chips.

Cees Meeuwis, CEO Enertel: “Wireless diensten kunnen in vrije frequentie banden door elke partij worden aangeboden. Het begint in die vrije banden echter al flink druk te worden waardoor bandbreedte niet meer gegarandeerd is. Enertel heeft een licentie voor een eigen frequentie en kan deze garanties hierdoor wel bieden. Daarnaast levert Enertel met deze verbindingen diensten waarbij elk onderdeel van het netwerk eigendom en onder beheer is van Enertel zelf. Door deze onafhankelijkheid kan Enertel flexibel en innovatief inspelen op de wensen van haar klanten. Een voorbeeld daarvan is de levertijd: de eerste aansluiting werd geleverd in een uur tijd!”

Enertel is in 1994 opgericht en in 2002 overgenomen door het management en Greenfield Capital Partners. Enertel heeft een aandeel in de investeringsmaatschappij van Telfort en is eigenaar van wifibedrijf WinQ.

bron: Enertel 

Geactualiseerd: dinsdag 26 oktober 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie