Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw Netsky-virus verspreidt zich supersnel

Leestijd: 1 minuut

W32.Netsky.B, een nieuwe mass-mailer internetworm verspreidt zich momenteel zéér snel in Nederland. De exacte eigenschappen zijn nog niet volledig bekend bij Virusalert.nl, die druk bezig is met het analyseren van het bestand.

Ook Internetten.nl ontvangt al talrijke exemplaren van het virus, dat een variant is van het Netsky.A virus dat begin deze week opdook. Het nestelt zich op het getroffen systeem en ook binnen gedeelde netwerkbronnen.

Het e-mailbericht heeft verschillende onderwerpen zoals information, something for you, hello en warning. De bijlagebestanden  hebben een willekeurige dubbele extensie samengesteld uit DOC, RTF, HTM, PIF, COM, SCR en EXE. Daarnaast kan het zich met een enkele extensie versturen als een .ZIP bestand. De tekst van het bericht kent veel varianten zoals bijvoorbeeld do you?, about me, from the chatter etc. 

Virusalert adviseert de e-mail met bovengenoemde eigenschappen preventief te blokkeren. Uiteraard moet men zo ook snel mogelijk z'n virusscanner updaten en ... het spreekt langzamerhand wel voor zich: nooit de bijlage(n) van dergelijke e-mails openen!

Geactualiseerd: woensdag 18 februari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie