Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw platform voor hostingproviders

Leestijd: 2 minuten

Er is een nieuw platform voor hostingproviders opgericht onder de naam Dutch Hosting Provider Association (DHPA). Dat staat te lezen op Computable, de website voor ICT-professionals. Het doel van het platform is om de hostingsector naar een hoger plan te tillen. 

Initiatiefnemers
Initiatiefnemers zijn de hostingproviders Apcare, Bluedome, Cyso Managed Hosting, IS Interned Services, Nxs Internet, PINS en Rackspace Managed Hosting. Vier toonaangevende ICT-spelers ondersteunen het initiatief: Cisco, IBM, Microsoft en SUN. Het platform krijgt tevens steun van ecp.nl, de organisatie die het elektronisch zakendoen wil stimuleren en Nederland als informatiemaatschappij (eNederland) op de kaart wil zetten.

De DHPA streeft naar een verdere professionalisering van de hostingsector. Het platform wil het imago (‘profile’) en de rentabiliteit (‘profitability’) van de sector verbeteren. Vooral het MKB-segment van de markt zou nog te weinig het strategische belang van hosting onderkennen. Het gevolg is dat investeringen in serieuze hostinginfrastructuren achterblijven. Daarnaast wil het platform expertise en informatie uitwisselen, aanspreekpunt en spreekbuis zijn voor media, politiek en andere partijen.

Gedragscode
Voor de toelating tot het platform gaat de DHPA een aantal criteria en een gedragscode opstellen. Hieraan moeten de leden zich houden om het afbreukrisico voor de sector tot een minimum te beperken. Hostingproviders die lid zijn van het nieuwe platform moeten gekwalificeerd personeel in dienst hebben, meegroeien met hun klanten, investeren in kennis en kunde en zich inzetten voor de ontwikkeling van innovatieve technieken.

Voor meer informatie: www.hostingassociation.nl

Zie ook: Hostingprovider Wizard en Webhosting op Internetten.nl

Geactualiseerd: vrijdag 31 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.