Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuw systeem voor registratie .nl-domeinnamen

Leestijd: 2 minuten

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) voert met ingang van vandaag een nieuw registratiesysteem in waarbij de capaciteit verhoogd wordt.

Het nieuwe domeinregistratiesysteem (DRS) is ontwikkeld vanwege de explosieve groei in het aantal aanvragen van .nl-domeinen de afgelopen jaren. Op 22 september wordt het huidige DRS2-systeem vervangen door DRS4.0, wat naar eigen zeggen een stevige basis moet bieden voor de toekomst. 

Ter informatie voor leken op dit gebied: alle .nl-domeinnamen staan geregistreerd in het Domeinnaamregistratiesysteem (DRS) van SIDN. Internetbedrijven kunnen via dit systeem nieuwe domeinnamen aanvragen en wijzigingen doorvoeren. Belanghebbenden kunnen via de Whois opvragen of een domeinnaam nog vrij is en wie een bepaalde domeinnaam beheert. 
 
Het nieuwe systeem is ontwikkeld in overleg met de internet serviceproviders en hostingbedrijven (deelnemers) die in opdracht van de eindgebruiker (domeinnaamhouder) bevoegd zijn .nl-domeinnamen aan te vragen en wijzigingen door te voeren. Deze deelnemers hebben van SIDN uitgebreide informatie ontvangen over de aanpassingen die hun systeem nodig heeft om met DRS4.0 te kunnen werken.  

Ook heeft de stichting de bedrijven de afgelopen periode een testomgeving en digitale cursussen aangeboden ter voorbereiding. Hiermee hoopt men de overgang soepel te laten verlopen voor houders van .nl-domeinen.

Als gevolg van de overgang kunnen providers tussen 23 en 25 september geen registraties indienen. Ook is de Whois-functie op de SIDN-website dan beperkt beschikbaar. De SIDN raadt gebruikers dan ook aan om aanvragen voor domeinnamen tijdig in te dienen bij de internetservice provider of het hostingbedrijf.

Geactualiseerd: vrijdag 22 september 2006
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie