Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nieuwe digitale ontvangers KPN veel voordelen

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Worden de opnames opgeslagen in datacenters?
Een klant moet de opname zelf initiëren via red button of via de EPG, er worden dus niet automatisch opnames van alle programma’s gemaakt. Dit werkt hetzelfde als met de huidige harddiskrecorder. Het enige verschil is dat de opnames nu niet lokaal worden bewaard (bij de kijker thuis) maar centraal in het data center van KPN.

• Zijn de tv-ontvangers niet meer uitgerust met een harde schijf?
Dat klopt. Een harde schijf was eerder een optie (4 euro per maand). Sommige klanten kozen er ook voor om met een losse HD recorder te gebruiken voor opnames.
• Worden de programma’s ‘gepersonaliseerd’ opgeslagen? (per adres, ip nr., of andere identificatie?)
De klant initieert de opname, als er geen enkele klant een opname van een specifiek programma initieert dan wordt dit programma ook niet opgenomen.
Als 100 mensen een zelfde programma willen opnemen wordt dit 1 keer in het centrale data center opgeslagen en dmv van de instelling van de opname kan het systeem zien dat jij dat programma mag terug kijken. De instelling van de opname is bepalend voor wat je ziet, als jij een opname een kwartier te laat instelt, zie je dus het eerste kwartier van het programma niet
=====

TotaalTV
KPN leverde bij Interactieve  IPTV-decoders kon men slechts één programma tegelijk opnemen en was het opnemen van HD-kanalen in zijn geheel niet mogelijk. Daar heeft KPN sinds 4 juli verandering in gebracht.

KPN levert sinds deze week standaard twee IPTV-ontvangers zonder harde schijf. Het opnemen gebeurt bij de nieuwe decoder extern op het netwerk van KPN zelf. Dit wordt ook wel opnemen in de cloud genoemd. Voor het opnemen in de cloud is een extra aanvullend abonnement nodig. Dit kost 5 euro per maand en hiervoor kan de KPN-abonnee tot 200 uur televisieprogramma’s op het externe netwerk van KPN opnemen. KPN-abonnees die het aanvullend extra zenderpakket afnemen hoeven deze extra 5 euro niet betalen. 

Vanaf 4 juli bestaat het basispakket KPN iTV standaard uit twee van deze nieuwe IPTV-decoders. Hiervoor betaalt de abonnee maandelijks 15 euro. Wie slechts één ontvanger wil gebruiken kan dit bij het aangaan van het abonnement aangeven. In dit geval betaalt men 11 euro per maand. 

Wanneer men beschikt over twee nieuwe IPTV-ontvangers en de nieuwe opnemen dienst dan kan men op beide IPTV-ontvangers naar de programma’s die men zelf in de cloud heeft opgenomen kijken. Dat is bij de huidige generatie KPN IPTV-decoders met ingebouwde harde schijf niet mogelijk.
 
Nieuw is ook dat KPN-abonnees die beschikken over de nieuwe IPTV-decoder tot 6 televisieprogramma’s tegelijk kan opnemen. En hiermee neemt KPN één van de belangrijkste minpunten – die in de eerder gehouden Totaal TV test naar voren kwamen – weg. Sterker nog, men loopt hiermee nu voor op alle televisieaanbieders in Nederland.
 
Liselore Stuut – persvoorlichtster van KPN -  bevestigt aan Bencom de opnamemogelijkheid van de nieuwe IPTV-decoder tot 6 programma’s tegelijk in de cloud: "Dit geldt alleen voor nieuwe klanten sinds 4 juli standaard. Bestaande klanten die naar de nieuwe decoders over willen kunnen contact opnemen met klantenservice of winkel voor twee nieuwe ontvangers in het basispakket. Hierbij kan men ook de optie van het opnemen pakket van 5 euro per maand afnemen. Hiermee kan men tot 6 programma's tegelijk opnemen.”

Geactualiseerd: dinsdag 5 juli 2011

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.