Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NLE overgenomen door energieleverancier Nuts Groep

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

logo-NLEx.jpgNLE komt in handen van de Nuts Groep, actief onder de merknaam Budget Energie. Er is geen overnamesom bekendgemaakt, maar de Telegraaf spreekt over 200 miljoen euro. 

Prijsstunters energiemarkt

De twee aanbieders samen leveren energie aan 600.000 klanten in Nederland. In België heeft Budget Energie 100.000 klanten. Samen zijn ze goed voor een omzet van 700 miljoen euro. Vóór 2020 wil de Nuts Groep meer dan 1 miljoen klanten hebben.

Sjef Peeraer, oprichter en CEO van de Nuts Groep, wordt CEO van het nieuwe bedrijf. De merken blijven beide bestaan. De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. De investeringsmaatschappij Waterland heeft een belang van 50 procent in de Nuts Groep.

NLE wil  grootste alles-in-1 aanbieder worden

Sinds eind 2016 biedt NLE telecomdiensten aan. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper heeft NLE enkele tienduizenden klanten. Het streven is om binnen enkele jaren 200.000 telecomklanten te hebben. Op een congres in november gaf oprichter Harald Swinkels aan te verwachten dat NLE in 2018 de grootste onafhankelijke aanbieder van triple play (3-in-1) zou worden.

NLE biedt momenteel na Youfone het goedkoopste alles-in-1 pakket. Voor € 39,95 per maand krijg je Alles-in-1 100 Mb/s.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.