NLE overgenomen door energieleverancier Nuts Groep

door Anniek Kruijer

logo-NLEx.jpgNLE komt in handen van de Nuts Groep, actief onder de merknaam Budget Energie. Er is geen overnamesom bekendgemaakt, maar de Telegraaf spreekt over 200 miljoen euro. 

Prijsstunters energiemarkt

De twee aanbieders samen leveren energie aan 600.000 klanten in Nederland. In België heeft Budget Energie 100.000 klanten. Samen zijn ze goed voor een omzet van 700 miljoen euro. Vóór 2020 wil de Nuts Groep meer dan 1 miljoen klanten hebben.

Sjef Peeraer, oprichter en CEO van de Nuts Groep, wordt CEO van het nieuwe bedrijf. De merken blijven beide bestaan. De overname moet nog goedgekeurd worden door de mededingingsautoriteiten. De investeringsmaatschappij Waterland heeft een belang van 50 procent in de Nuts Groep.

NLE wil  grootste alles-in-1 aanbieder worden

Sinds eind 2016 biedt NLE telecomdiensten aan. Volgens onderzoeksbureau Telecompaper heeft NLE enkele tienduizenden klanten. Het streven is om binnen enkele jaren 200.000 telecomklanten te hebben. Op een congres in november gaf oprichter Harald Swinkels aan te verwachten dat NLE in 2018 de grootste onafhankelijke aanbieder van triple play (3-in-1) zou worden.

NLE biedt momenteel na Youfone het goedkoopste alles-in-1 pakket. Voor € 39,95 per maand krijg je Alles-in-1 100 Mb/s.

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Internetten.nl wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van internet, vaste telefonie en televisie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional