Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NLE wil naast energie alles-in-1 aanbieden

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil als eerste energieleverancier ook internet, televisie en telefonie gaan leveren. Met het aanbieden van alles-in-1 pakketten wil NLE de bestaande telecombedrijven uitdagen op het gebied van prijs, snelheid en service. Dat heeft de energieleverancier vandaag bekendgemaakt. 

Ingedutte markt 

NLE begon tien jaar geleden als nieuwe speler met het openbreken van de toen vastgeroeste energiemarkt. Diezelfde rol ziet NLE nu voor zichzelf als het gaat om de markt van internet, televisie en telefonie voor consumenten. “Wij vinden het mooi traditionele, ingedutte markten op te schudden”, zegt directeur Harald Swinkels. Volgens hem is er op de alles-in-1 markt onvoldoende concurrentie. 

KPN

Hoe onderscheidend NLE precies zal zijn, is nog onduidelijk. De energieleverancier moet gebruikmaken van het netwerk van KPN en kan dus ook geen hogere snelheden aanbieden dan zijn concurrenten. Wel zullen de telecomdiensten goedkoper worden aangeboden dan de grote aanbieders Ziggo en KPN. Swinkels: “Dat kunnen we doordat we slim inkopen en al heel veel klanten hebben. Verder hebben we geen erfenis en grote overhead zoals de telecommastodonten wel hebben. Wij zullen een goedkoper én beter alternatief gaan bieden.” De prijzen zijn echter nog niet bekendgemaakt. NLE geeft klanten standaard een wifi-versterker die moet zorgen voor een beter internetsignaal binnenshuis.

Verdienmodel

De gedachte achter de nieuwe stap is de verwachting dat huishoudens door allerlei nieuwe toepassingen en betere isolatie steeds minder energie zullen gaan verbruiken. Daarom probeert NLE nieuwe verdienmodellen te ontwikkelen. Swinkels gelooft dat over een periode van vijf tot tien jaar de Nederlandse huishoudens grotendeels zelfvoorzienend worden in hun energiebehoefte. "Gesloten ecosystemen die energie gaan leveren, in plaats van vragen. Wij zullen dat gaan faciliteren. Het verdienmodel zit voor ons tegen die tijd niet meer in het leveren van een eenheid energie." 

10 procent van de markt

NLE wil in vijf jaar tijd 10 procent van de alles-in-1 markt veroveren. Daarvoor zouden zo'n 500.000 huishoudens als klant moeten worden aangetrokken.

Update 17-10-2016

Op 17 oktober 2016 introduceert NLE drie Alles-in-1 pakketten. Deze variëren in snelheid (20/2, 50.5 en 100/10 Mbps) maar niet in prijs: € 29,95 per maand. De pakketten zijn opgenomen in de vergelijking. Het is helaas nog niet helemaal duidelijk wat bellen gaat kosten.

Geactualiseerd: maandag 17 oktober 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.