Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NLIP reageert op wetsvoorstel cybercrime

Leestijd: 1 minuut

NLIP juicht het cybercrime-wetsvoorstel toe. Zowel ISP's als hun abonnees worden steeds vaker geconfronteerd met veiligheidsincidenten en de NLIP vindt dat deze moeten worden aangepakt. Dit staat in een eerste reactie van de branchevereniging van Nederlandse Internet Providers.

NLIP: 'Positief is dat het wetsvoorstel duidelijkheid biedt aan ISP's over wie wanneer welke gegevens kan vorderen. Ook worden de aansprakelijkheidsrisico's voor ISP's als gevolg hiervan beperkt.'

Wel merkt de NLIP op dat door de verruiming van bevoegdheden naar alle waarschijnlijkheid een groter beslag wordt gelegd op de bedrijfsvoering van ISP's. Er zal zorgvuldig met de toegekende bevoegdheden moeten worden omgegaan door de opsporingsinstanties.

De NLIP plaatst ook vraagtekens bij de strafbaarheid van spam. Dit is slechts strafbaar als het ernstige hinder veroorzaakt voor de computergebruiker. De vraag is echter wat onder ernstige hinder moet worden verstaan. Over dit criterium zal nadere duidelijkheid moeten worden verschaft.

Tevens wijst de NLIP er op dat de bestrijding van veiligheidsincidenten in internationale context moet plaatsvinden en dat de wijze waarop cybercrime verder in de verschillende landen wordt geïmplementeerd, op elkaar moet zijn afgestemd.

Geactualiseerd: donderdag 11 maart 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie