Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NLIP verheugd over open kabelnetwerk

Leestijd: 2 minuten

De NLIP, branchevereniging van Nederlandse Internet Providers is blij dat de kabelnetwerken opengesteld gaan worden voor concurrenten. De NLIP heeft al lang gepleit voor een open kabelnetwerk en voor een marktomgeving waar alle concurrenten gelijke toegang hebben tot dezelfde infrastructuur.
De NLIP streeft naar een marktmodel waarbij concurrentie op en tussen infrastructuren mogelijk is.
"De gebruiker moet kunnen kiezen uit een variërend aanbod, maar kan dat alleen als ook de Internet Access Provider kan kiezen voor de meest geschikte infrastructuur tussen de klant en de provider. Het locale inbelnetwerk was lange tijd de enige keuze met analoog of ISDN als alternatief. Een abonnementsvorm tegen een vaste prijs per maand waarbij de klant permanent is aangesloten op het internet is pas mogelijk geworden met de komst van ADSL-inafrastructuur-aanbieders".
Met het openstellen van de kabel krijgt de internetter er een keuze bij, beweert de NLIP. De Access Providers zijn in staat om hun diensten aan te bieden op meerdere infrastructuren. De ontwikkeling biedt nieuwe mogelijkheden voor ISPs.
De NLIP is van mening dat deze ontwikkeling positief uit kan werken voor zowel klanten als providers maar zal bij het verloop van het process en de naleving van het convenant zeker een kritisch oog in het zeil houden.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.