Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NLIP wil betere aanpak voor alle internetaanvallen

Leestijd: 2 minuten

De branchevereniging voor internetproviders NLIP bepleit verscherpte aandacht en pro-actief optreden tegen alle internetaanvallen.
De NLIP is van mening dat justitie veel meer pro-actief zou moeten optreden tegen dergelijke aanvallen op de beschikbaarheid van systemen. Een actieve opstelling van het Openbaar Ministerie vergroot ook de aangiftebereidheid van providers.
E.e.a. is weer actueel geworden wegens de mislukte chatsessie van Willem Alexander en Maxima. De NLIP wil benadrukken dat ook andere essentiële toepassingen kunnen worden verstoord, bijvoorbeeld betalingsverkeer dat via internet loopt.

De NLIP pleit daarom al langer voor verscherpte aandacht van het Openbaar Ministerie voor handelingen die de veiligheid of de beschikbaarheid van netwerken kunnen beïnvloeden, waaronder ook hacking en SPAM (versturen van grote hoeveelheden e-mail waardoor systemen kunnen vastlopen).

Vertegenwoordigers van de brancheorganisatie spreken hierover vandaag in Den Haag met het Landelijk Parket.

In nu.nl staat te lezen:
Brussel heeft al een oproep gedaan aan de EU-lidstaten om na te denken over een 'early warning information centre'. Dat kan bekijken voor wie welke informatie relevant is en wie wat moet doen voor het minimaliseren van de gevolgen, aldus directeur Leemans. "Het is nog veel belangrijker om incidenten te voorkomen dan om ze aan te pakken. Maar preventie kan alleen als je heel veel weet."
 

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.