Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nog meer megabits graag

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

We zijn verwend als het gaat om internetverbindingen, in Europa zijn wij de snelste. Al bijna 700 duizend abonnees internetten via de kabel met een downloadsnelheid van 100 Mbps of meer. Op het koper- en glasnetwerk zien we een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden. Wie heeft het beste aanbod? We vergelijken alles-in-1 pakketten met een snelheid van 50 Mbps.

In de tabel vergelijken we pakketten met een snelheid van 50 Mbps. We kiezen voor de combinatie van tv, internet en vaste telefonie omdat zo'n pakket voordeliger is, ook voor de provider. Immers, iemand die al zijn voorzieningen bij één aanbieder afneemt, zal minder snel overstappen. Iets meer dan de helft van de  huishoudens heeft nu een alles-in-1 abonnement. Je hebt daarbij de keuze uit een internetverbinding via het kabel- koper- of glasvezelnetwerk. 

Nu hoeft alleen KPN concurrentie toe te staan op koper en glasvezel. Je kunt op het KPN-net daarom ook diensten afnemen van Vodafone of Tele2. Kabelaar Ziggo (nu een fusie van Ziggo en UPC) hoeft voorlopig geen andere aanbieders toe te laten.

Met kabel kun je makkelijk meer tv-toestellen in huis aansluiten en de internetsnelheid is hoog: Ziggo biedt 180 tot 200 Mbps. Bij de koperlijn is de snelheid afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Providers bieden snelheden tot 50 Mbps aan; KPN is bezig de straatkasten te vernieuwen. Dat moet snelheden tot 100 Mbps mogelijk maken.

Bij het tv-aanbod kun je digitale zenderpakketten naar believen uitbreiden. Maar de settopbox met harddiskrecorder zal verdwijnen. KPN heeft al een videorecorder in de ‘cloud’: tv-programma’s worden niet thuis bewaard, maar in datacentra. Naar verwachting zullen andere aanbieders volgen.

Uiteindelijk zullen de meeste tv-programma’s geleverd worden als on demand-dienst: je kijkt als het je uitkomt. Voor de moderne tv-kijker is internetsnelheid, gebundeld met online video-apps, relevanter dan traditionele tv-zenders, schrijft Marc Hijink in de NRC overstapspecial van 19 november. 'Nog meer megabits dus graag!'

 DSL  Jaarkosten  Kabel Jaarkosten  Glasvezel  Jaarkosten
 Vodafone Alles-in-1 80
Snelheid: 80 Mb/8 Mb
Interactieve TV
Aansluiting via UTP-kabel 
met modem
54 digitale zenders, waarvan 
25 HD
Programma gemist
 € 450  UPC Alles-in-1 Basis
Snelheid: 50 Mb/5 Mb
HD Mediabox (in bruikleen)
Zenders: 70 + waarvan 15 HD
Online tv-kijken, Videotheek 
(UPC On Demand) 
en TV Gemist
 € 554  Vodafone Internet, Bellen&TV 50
Snelheid: 50 Mb/50 Mb
Interactieve tv-Box via 
UTP-kabel met modem 
54 digitale zenders, waarvan 25 HD
Programma gemist
 € 480
 Fiber All in One Snel
Snelheid: 50 Mb/5 Mb
Settop box HD (in bruikleen) Aansluiting via COAX kabel
75 tv-zenders
Videotheek, Programma 
gemist, TV kijken via tablet
 € 504  Ziggo Alles-in-1 Plus 12 mnd
Snelheid: 90 Mb/9 Mb
Interactieve HD recorder + smartcard
60 digitale zenders, 25 analoog
Opnemen & pauzeren, 
Programma gemist
On Demand films en  series
 € 759  Caiway Alles-in-1 Glas G100
Snelheid: 100 Mb/100 Mb
HD digitale ontvanger
via coax-kabel
70+ zenders waarvan 29 in HD
Live TV kijken op tablet,
smartphone, pc
 € 530
 Telfort Alles-in-1 Extra
Snelheid: 50 Mb/5 Mb
Digitale tv-ontvanger
via UTP-kabel (in bruikleen)
Zenders: 65 zenders waarvan 17 HD
Programma gemist, Begin gemist, Videotheek thuis en TV kijken op laptop, tablet en smartphone.
 € 522 Ziggo Alles-in-1 Plus 1 mnd
Snelheid: 90 Mb/9 Mb
TV Standaard 25 analoog
Voor digitaal tv kijken is een Interactieve HD ontvanger (€99) 
of een Interactieve HD recorder (€199) nodig
 € 759  Telfort Alles-in-1 Interactief
Snelheid: 50 Mb/50 Mb
Digitale tv-ontvanger via UTP-kabel (in bruikleen)
65 zenders waarvan 17 HD
Programma gemist, Videotheek thuis, Begin gemist en TV kijken op laptop, tablet en smartphone
 € 540


Peildatum: 10-12-2014

In het schema hebben we Alles-in-1 abonnementen vergeleken met een snelheid vanaf 50 Mbps. De minimale contractduur is 12 maanden, met uitzondering van het Ziggo Alles-in-1 Plus 1 maand. In de jaarkosten zijn eventuele acties en eenmalige kosten meegenomen, de kosten voor installatie niet.

Uit het schema kunnen we afleiden dat Vodafone de goedkoopste aanbieder is voor een DSL- en glasvezel  abonnement vanaf 50 Mbps. Opvallend bij Vodafone is dat het DSL abonnement met een snelheid van 80 mbps op jaarbasis 30 euro goedkoper is dan het glasvezelabonnement met een snelheid van 50 mbps. Wel is bij het glasvezelabonnement de uploadsnelheid gelijk aan de downloadsnelheid.

Vind je het tv-product belangrijk? Let bij het afsluiten van een abonnement dan goed op welke extra tv-opties een provider aanbiedt. In het geval van Telfort krijg je bij het abonnement Programma gemist, Begin gemist, Videotheek en kun je tv kijken op je laptop, tablet en smartphone. Dit is bij andere aanbieders aanzienlijk minder.

Geactualiseerd: donderdag 25 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.