Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NS biedt draadloos internet aan op stations

Leestijd: 2 minuten

Treinreizigers kunnen binnenkort tegen betaling draadloos internetten op 30 stations. Ze kunnen vanaf vandaag terecht op het station Utrecht Centraal, binnen enkele weken volgt Den Haag Centraal. Eind september is draadloos internet mogelijk op 30 stations. NS werkt hierbij samen met KPN. Later hoopt men draadloos internet, het zogenoemde WiFi, ook in rijdende treinen beschikbaar te stellen.

Via de NS HotSpots kunnen treinreizigers met een laptop op het station en het perron van breedband internet gebruik maken. Ze kunnen in de kiosk op de stations een kraskaart kopen met een code waarmee ze met hun laptop op het internet kunnen inloggen. Ook kunnen ze met hun creditcard of via een telefoonnummer betalen. Of via de mobiele rekening van KPN.  Een kraskaart voor 1 uur toegang kost 5 euro, 1 dag kost 10 euro, 1 week 15 euro en 1 maand 30 euro. Een op een station gekochte kraskaart is ook te gebruiken op alle andere hotspot-locaties van KPN en omgekeerd.

KPN en de NS hebben hoge verwachtingen van het project. Directeur Marketing & Sales Philippe Smit: "NS HotSpots op stations maken de reistijd nog aangenamer en efficiënter. Reistijd wordt nu relevante werktijd of relaxtijd: reizigers kunnen draadloos hun mail checken en kunnen het internet op voor informatie en amusement. Wij zullen in de toekomst deze vorm van entertrainment verder uitbreiden."

Michiel Buitelaar, directeur Consumentenmarkt KPN: "Wij zijn blij dat breedbandinternet nu aanwezig is bij de drukste knooppunten voor reizigers in Nederland. Dit onderstreept de volwassenwording van breedbandinternet. Mensen kunnen nu als het ware hun huiskamer of werkplek meenemen."

Tot de stations waar straks internet beschikbaar is, behoren onder meer Amsterdam Centraal, Den Haag Centraal, Leiden Centraal, Schiphol, Eindhoven, Nijmegen en Groningen.

Zie ook: Wat is WiFi?

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie