Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

NS: geen internet in de trein

Leestijd: 2 minuten

Er komt voorlopig geen internet in de trein. Het  plan om intercity's uit te rusten met internet is financieel niet haalbaar volgens de NS. Een samenwerking met KPN om de verbindingen te realiseren is beëindigd. Dat maakte NS gisteren bekend.  

Beide partijen werkten samen om reizigers van intercity's te voorzien van internet, actuele reisinformatie en nieuws en entertainment.

Kosten
De kosten voor het inbouwen van de hardware in treinen pakken hoger uit dan verwacht en inkomsten uit reclames vallen tegen. Volgens beide partijen komt het project tientallen miljoenen euro's tekort om rendabel te zijn.
 
Haalbaarheid
NS heeft al langer het plan om treinen uit te rusten met gratis internet. Daarvoor werd vorig jaar een intentieverklaring getekend met KPN. Toch is er telkens discussie over de haalbaarheid. Eerder haakten RTL Nieuws en de gratis ochtendkrant Dag af als potentiële leveranciers van video-content en informatie.
   
Reisinformatie
NS gaat zich nu eerst richten op het geven van actuele reisinformatie aan klanten. Dat gebeurt onder meer via elektronische schermen in de stations, via bakken boven de perrons en lichtkranten in stoptreinen. 

Voorstel PvdA
Maandag meldde PvdA-kamerlid Diederik Samsom vlak voor de behandeling van de verkeersbegroting in de Tweede kamer, dat NS vaart moet zetten achter beloften over gratis internet in treinen. Samsom wil dat de Kamer 15 miljoen euro uittrekt om internet in de treinen mogelijk te maken. Internet zal volgens het kamerlid reizen met de trein aantrekkelijker maken voor forensen, studenten en het zakelijk autoverkeer terugdringen. Volgens het kamerlid vergt de totale investering voor internet in treinen 50 tot 100 miljoen euro. Hij vindt dat NS, ProRail en commerciële partijen moeten bijspringen voor de overige kosten.

Bron: Computable

Geactualiseerd: donderdag 6 december 2007
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.