Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nu gratis tv op je laptop via usb-stick

Leestijd: 1 minuut

Digitenne van KPN is deze week begonnen met het onversleuteld uitzenden van de drie landelijke publieke zenders en de regionale omroepen via DVB-T. Dit heeft KPN woensdag bekendgemaakt, zo bericht Digitelevisie.nl.

Wie in de Randstad woont, kan de tv- en radiozenders vanaf nu gratis kijken en luisteren via de digitale ether. Het is een voorbode van het definitieve einde van analoge ethertelevisie in december. Deze usb-stick met DVB-T zou dus nu ook in Nederland moeten werken, net als de TVDuo voor de Mac volgens lifestylemagazine Bright. 

Tot nu toe had je voor digitale ethertelevisie een smartcard en een Digitenne- of KPN-abonnement nodig, ook voor het bekijken van de publieke zenders. 'Maar ja, die zijn met belastinggeld betaald, dus is het vrij logisch dat ze ook gratis te ontvangen zouden moeten zijn. Dat is immers ook zo in Engeland, Duitsland, België, Frankrijk en de meeste andere landen waar DVB-T is ingevoerd. Het heeft jaren geduurd, maar nu is het toch zo ver in Nederland', zegt Tonie van Ringelestijn in het lifestylemagazine. 

De kleine usb-oplossing lijkt hem het meest praktisch voor op de laptop. Ook zijn er al LCD-tv's met DVB-T ingebouwd.

Geactualiseerd: vrijdag 26 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie