Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nu.nl verliest kort geding tegen ANP

Leestijd: 2 minuten

De nieuwssite NU.nl heeft het kort geding tegen het ANP verloren. NU.nl spande vorige maand een kort geding aan omdat het persbureau het contract heeft opgezegd.
Volgens het ANP handelde NU.nl in strijd met het contract omdat het actief de headlines met deeplink naar het betreffende artikel aanbood. De rechter gaf hierin het ANP gelijk en mag het contract dus opzeggen.

Het ANP mag het tweejarig contract beëindigen dat in september vorig jaar met NU.nl werd getekend, zo oordeelde de rechter. In dat contract stond dat NU.nl de headlines niet meer aan derden beschikbaar mocht stellen.

Volgens de uitgever betekent de uitspraak niet het einde van NU.nl. Er zal binnenkort met het ANP gepraaten worden om nieuwe afspraken te maken.

Volgens de ANP-advocaat is het goed mogelijk dat het ANP gewoon nieuws blijft leveren aan NU.nl. Alleen zal volgens hem NU.nl de headlinedienst moeten stoppen.

NU.nl biedt softwareprogrammaatjes aan waarmee de nieuwsheadlines gratis op websites geplaatst kunnen worden. Wie op zo'n headline klikt, komt bij het artikel op NU.nl uit.Het ANP claimt dat het inkomsten misloopt doordat bijvoorbeeld providers de nieuwsheadlines van NU.nl op hun site kunnen plaatsen, terwijl die partijen anders een contract met het ANP hadden moeten afsluiten.
Geactualiseerd: donderdag 14 november 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.