Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nu ook internetadressen met speciale tekens mogelijk

Leestijd: 1 minuut

Sinds 1 maart kunnen de Müllers, Jägers en Schröders in Duitsland onder hun eigen naam een internetadres registreren. Voorheen moesten zij uitwijken naar omschrijvingen als mueller.de, jaeger.de en schroeder.de.

Met de invoering van de nieuwe standaarden van de IDNs (Internationalized Domain Name) is aan de beperking een einde gekomen. Niet alleen de veel in het Duits voorkomende Umlaut is toegestaan, ook namen met de Franse é en de Deense ø  zijn mogelijk. Alleen  de ß (ringel s) zullen de Duitse internetters ook in de toekomst niet kunnen gebruiken, zo meldt DENIC, de Duitse domeinnaamregistratie organisatie. 

Niet alleen  Duitsland, ook Zwitserland en Oostenrijk krijgt er binnenkort in totaal 92 letters bij. De  Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is nog niet van plan om speciale leestekens toe te staan, omdat er nogal wat aanpassingen in het registratiesysteem voor nodig zijn en er niet zo'n behoefte aan zou zijn.

Die behoefte aan 'Umlaut-domeinnamen' is er in Duitsland wel degelijk, getuige het feit dat op de eerste dag al 350.000 namen aangevraagd zijn! öko.de is de eerste .de-naam met Umlaut. Ook andere felbegeerde namen zoals müller.de, schröder.de of jäger.de werden snel vastgelegd.

Geactualiseerd: dinsdag 2 maart 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie