Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Nuon stopt met proef internet via stopcontact

Leestijd: 2 minuten

Energiebedrijf Nuon stopt met de proef in de Arnhemse wijk Rijkerswoerd waarbij internet wordt aangeboden via het stopcontact. De 180 deelnemers zijn daarover geïnformeerd. De proef wees uit dat het meesturen van een internetsignaal over het elektriciteitsnetwerk mogelijk is, maar dat technische beperkingen grootschalige toepassing in de weg staan. Ook commercieel is internet via het stopcontact vooralsnog niet winstgevend, zo liet Nuon via een persbericht weten. 

Nuon startte in november 2001 het proefproject Digistroom, die naar eigen zeggen ongeveer 6 maanden zou duren. Uiteindelijk heeft het dus anderhalf jaar geduurd eer het energiebedrijf meedeelde dat deze vorm van internettoegang niet levensvatbaar is.  Nuon was tijdens de proefperiode zelf  weinig mededeelzaam over de voortgang van het project. Regelmatig ontving Internetten.nl vragen van bezoekers over de stand van zaken. Ook op de website www.digistroom is weinig informatie te vinden. Het laatste nieuws 'uit de pers' dateert van januari 2002 (!) waar -dankzij goede doorverwijzing naar de onlangs vernieuwde PlanetMultiMedia- het een en ander uit de doeken gedaan wordt. 

De proef toonde volgens Nuon aan dat het mogelijk is om op kleine schaal via het elektriciteitsnetwerk storingsarm en over een grote bandbreedte te internetten. De Digistroom-prestaties laten zich naar eigen zeggen vrijwel meten met die van andere breedbandoplossingen zoals kabel en ADSL.

Voor grootschalige toepassing, waarbij duizenden huishoudens worden aangesloten, blijkt de techniek onvoldoende geschikt. Dan ontstaan onoverkomelijke hindernissen, die verband houden met de sterkte en de versterking van het internetsignaal. Verder zijn aanleg en onderhoud van Digistroom-toepassingen kostbaar. Ook zou Digistroom zich als product onvoldoende onderscheiden van bestaande breedbandoplossingen.

De 18o Arnhemse huishoudens hebben ruim een jaar gratis gebruik kunnen maken van het snelle Digistroom-internet. Zij moeten nu omzien naar een andere internetaanbieder. Op 1 juli 2003 wordt het Digistroom-netwerk definitief stilgelegd.

Op Internetten.nl kunnen degenen uit de wijk Rijkerswoerd via de postcodechecker in ieder geval constateren dat ADSL van KPN en kabelinternet van Chello beschikbaar is. Men zou zich nu alvast kunnen aanmelden om van de actie-aanbiedingen te kunnen profiteren!

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.