Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Onbeperkt 4G-internet in buitengebied bij KPN

door Anniek Kruijer 3 reacties Leestijd: 2 minuten

Woon je in een buitengebied waar een vaste aansluiting geen optie is? Dan kan 'Internet Buitengebied' een oplossing zijn. KPN introduceerde dit eind 2015 en heeft nu de datalimiet van dit 4G abonnement geschrapt. Zo kunnen mensen onbeperkt internetten voor 39 euro per maand.

onbeperkt-internet-kpn.jpg

39 euro onbeperkt internet

Tot op heden bood de provider twee pakketten met een datalimiet van 10 of 50 GB per maand. De abonnees kunnen volgens KPN onbeperkt downloaden en streamen voor een bedrag van 39 euro per maand. Via WiFi en een modem wordt een apparaat verbonden met 4G. KPN stelt dat in de meeste situaties een praktische downloadsnelheid van circa 20 Mbps behaald kan worden. De eerste abonnementen zijn inmiddels omgezet naar het nieuwe aanbod.

Beschikbaarheid en voorwaarden

De dienst is alleen beschikbaar voor huishoudens die op dit moment een ADSL internetverbinding hebben met een downloadsnelheid lager dan 6 Mbps en waar geen snelheidsverhoging is gepland in de komende 6 maanden. Dit om te voorkomen dat het aanbieden van vast internet via 4G voor capaciteitsproblemen zorgt op het 4G netwerk. Tot slot is ook de capaciteit op het 4G netwerk bepalend of KPN de dienst aan een bepaald huishouden kan aanbieden. 

Geen extra kosten bij afname vast internet

Wie ook een abonnement voor vast internet van KPN afneemt, hoeft geen 39 euro extra te betalen voor Internet Buitengebied. Als reden noemt KPN: "Wij zetten een eerste stap in het combineren van vast en mobiel internet. Wij verwachten eind dit jaar een oplossing te hebben waarbij wij het mobiele netwerk en het vaste netwerk nog beter kunnen combineren." 

Het pakket is momenteel alleen telefonisch te bestellen. KPN laat aan ons weten waarschijnlijk in september het product ook online aan te bieden. 

T-Mobile 4G voor thuis

Provider T-Mobile biedt ook 4G voor thuis. Het abonnement met 25 GB data kost 30 euro per maand; voor de 50 GB bundel betaal je 40 euro per maand en de 100 GB bundel kost iedere maand 50 euro. Bij de laatste twee bundels kan 's nachts onbeperkt gedownload worden. Voor het 4G-modem berekent T-Mobile eenmalig 199 euro.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Reacties (3)

Geplaatst door: John Scheltens ()

Hallo we zitten met een motorcrosskanine i een buitengebied en hebben een kpn zakelijk abonnement en ons analoge internet is traag en weinig mb wil nu een 4g buitengebied router aanvragen en kan dit niet terwijl onze buurman ( schietbaan 100 meter verder ) dit wel heeft wat kan ik hier nou aan doen

Geplaatst door: Van uden ()

Wij wonen in het buitengebied en zijn compleet van de buitenwereld afgesloten qua internet thuis. Toch zegt KPN " helaas uw adres valt buiten de internet buitengebied regeling. Mooi is dat. Zijn er ook nog provieders op de wereld die ons wel mee tellen. We zijn KPN klant maar worden zo naar de concurrentie gejaagd. 😔🙈

Opmerking van de redactie op 11-10-2017
Heeft KPN ook reden aangegeven waarom het op uw adres niet beschikbaar is? En is 4G voor Thuis van T-Mobile wel mogelijk?
Geplaatst door: FREDDY EVERS ()

Hallo ik had een vraag.wij wonen in het buitengebied en hebben nu een 4g router. Nu wil ik ip camera's gaan gebruiken voor buiten.kpn zegt dit is niet mogelijk op de 4g router weet iemand hier iets meer van? Gr Freddy

Opmerking van de redactie op 03-10-2017
Afgezien van het feit of het mogelijk is, zal het vermoedelijk veel dataverkeer kosten. Op http://www.allesoverdraadloosinternet.nl/mobiel-internet/alles-over-4g-routers/ kunnen ze je er vast veel meer over vertellen.

P.s. een antwoord op soortgelijke vraag geeft Nico op bovengenoemde site: Je kan het beste even met de mensen bij http://www.netcamshop.nl contact opnemen, die weten alles van camera’s en routers.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie