Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Onbeperkt 4G-internet in buitengebied bij KPN

door Anniek Kruijer Leestijd: 2 minuten

Woon je in een buitengebied waar een vaste aansluiting geen optie is? Dan kan 'Internet Buitengebied' een oplossing zijn. KPN introduceerde dit eind 2015 en heeft nu de datalimiet van dit 4G abonnement geschrapt. Zo kunnen mensen onbeperkt internetten voor 39 euro per maand.

onbeperkt-internet-kpn.jpg

39 euro onbeperkt internet

Tot op heden bood de provider twee pakketten met een datalimiet van 10 of 50 GB per maand. De abonnees kunnen volgens KPN onbeperkt downloaden en streamen voor een bedrag van 39 euro per maand. Via WiFi en een modem wordt een apparaat verbonden met 4G. KPN stelt dat in de meeste situaties een praktische downloadsnelheid van circa 20 Mbps behaald kan worden. De eerste abonnementen zijn inmiddels omgezet naar het nieuwe aanbod.

Beschikbaarheid en voorwaarden

De dienst is alleen beschikbaar voor huishoudens die op dit moment een ADSL internetverbinding hebben met een downloadsnelheid lager dan 6 Mbps en waar geen snelheidsverhoging is gepland in de komende 6 maanden. Dit om te voorkomen dat het aanbieden van vast internet via 4G voor capaciteitsproblemen zorgt op het 4G netwerk. Tot slot is ook de capaciteit op het 4G netwerk bepalend of KPN de dienst aan een bepaald huishouden kan aanbieden. 

Geen extra kosten bij afname vast internet

Wie ook een abonnement voor vast internet van KPN afneemt, hoeft geen 39 euro extra te betalen voor Internet Buitengebied. Als reden noemt KPN: "Wij zetten een eerste stap in het combineren van vast en mobiel internet. Wij verwachten eind dit jaar een oplossing te hebben waarbij wij het mobiele netwerk en het vaste netwerk nog beter kunnen combineren." 

Het pakket is momenteel alleen telefonisch te bestellen. KPN laat aan ons weten waarschijnlijk in september het product ook online aan te bieden. 

T-Mobile 4G voor thuis

Provider T-Mobile biedt ook 4G voor thuis. Het abonnement met 25 GB data kost 30 euro per maand; voor de 50 GB bundel betaal je 40 euro per maand en de 100 GB bundel kost iedere maand 50 euro. Bij de laatste twee bundels kan 's nachts onbeperkt gedownload worden. Voor het 4G-modem berekent T-Mobile eenmalig 199 euro.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer

Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.