Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Online video content produceren is booming

door Marit Veldkamp Leestijd: 3 minuten

kpn-brussel.jpgJe kent vast wel een van de videodiensten als Netflix of Videoland. De verwachting is dat we over ongeveer vijf jaar tot wel 20 procent meer naar videobeelden kijken. Waarom is online video aanbieden zo populair?

Sneller internet

Waarschijnlijk heeft dit te maken met het feit dat internetten steeds makkelijker en sneller wordt. Kijk maar eens om je heen, waar je ook bent: trein, auto en zelfs in het vliegtuig, iedereen is ‘online’. 4G internet zorgt er niet alleen voor dat je overal online kunt zijn, maar ook sneller beelden binnen kunt halen. Daardoor kun je eenvoudiger video content bekijken. Tegenwoordig kan dat op allerlei apparaten, zoals een tablet of smartphone (apps). Videodienst Netflix is bijvoorbeeld heel populair. Telecombedrijven spelen hier slim op in door eigen video content te produceren of on demand mogelijkheden aan te bieden via hun eigen online-tv kanaal.

Mediabedrijven

Veel grote mediabedrijven proberen hun positie op de markt te verbeteren door het aanbieden van online videodiensten. TMG (Telegraaf Media Groep) gaat met behulp van Talpa een eigen online videokanaal op de markt brengen. Dit zal één zijn voor nieuws en één toegespitst op sport. Ook een concurrent van TMG, Persgroep Nederland, ging een samenwerking aan en wel met kabelbedrijf Ziggo. Ziggo heeft een eigen sportkanaal, genaamd Ziggo Sport Totaal, met Jack van Gelder als vast gezicht. Daarnaast kocht Ziggo onlangs de rechten voor HBO.

KPN

Ook KPN brengt eigen video content. Het telecombedrijf komt begin 2017 met een tv-serie, genaamd Brussel. Deze nieuwe dramaserie over politiek, intriges en macht kun je kijken via kanaal 18 en on demand. Op het gebied van voetbal kunnen KPN-klanten exclusieve voetbal content bekijken wat door de redactie van Voetbal International wordt geproduceerd. Hierdoor is het ook mogelijk dat klanten van KPN minder betalen voor Fox Sport. Dit is alles is mogelijk via het eigen videokanaal van KPN, genaamd KPN Play. Lees onze review over deze videodienst

Nieuwe klanten door exclusieve video content?

Meer kijktijd wil nog niet direct zeggen dat je met exclusieve content meer klanten krijgt. Wel is het mogelijk dat bepaalde abonnementen van Ziggo en KPN  in prijs stijgen, omdat zij deze exclusieve content aanbieden en dus ook de prijzen kunnen bepalen. Lees meer over de macht van KPN en Ziggo. Onderzoek van Telecompaper laat zien dat prijs de bepalende factor is als het gaat om het afsluiten van een abonnement. Themazenders hebben maar een klein aandeel, maar laten wel een groei zien. De toekomst zal uitwijzen hoe bepalend het hebben van exclusieve video content is.

Amazon Prime Video

Met Amazon Prime Video krijgen we er in december weer een nieuwe speler bij.  In 200 landen, waaronder Nederland, zal het aanbod van online video content beschikbaar zijn. Deze dienst biedt onder andere het zelf geproduceerde The Grand Tour aan.

Geactualiseerd: donderdag 17 november 2016

Marit Veldkamp
Marit Veldkamp Accountmanager

Marit is sinds 2016 werkzaam bij de Bencom Group. Als accountmanager is zij verantwoordelijk voor de externe contacten met onder andere telecomproviders, daardoor is ze goed op de hoogte wat er speelt in de telecommarkt. Daarnaast houdt Marit zich samen met haar collega's bezig met de content op de telecomwebsites zoals bellen.com en internetten.nl om jou van de meest actuele informatie te voorzien.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie