Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Onnodig teveel betalen voor internet en bellen?

door Jeanet Woldring

Betaalt u meer dan 30 euro per maand voor internet en telefonie? U weet dat dit teveel is maar blijft toch bij uw oude provider uit angst voor overstapproblemen? Uit onderzoek in opdracht van provider Online blijkt dat  driekwart van de gevraagde huishoudens teveel betaalt voor internet en telefonie.

Ondanks de financiele crisis en de grote concurrentiestrijd blijkt de drempel om over te stappen naar een goedkoper abonnement te hoog. Daarnaast zijn consumenten huiverig voor lokkertjes als ‘aantrekkelijke driemaand tarieven’ waarna de prijs stijgt. Tegen de stroom van loktarieven in heeft Online daarom gekozen voor een 'blijvend lage prijs die altijd geldig blijft, en een heldere tariefstructuur'.

Vanaf januari 2009 zijn internetproviders verplicht het overstapproces makkelijker en transparanter te maken. De consument mag bij wisseling van provider niet langer dan 24 uur internetloos zijn.

Online is dolgelukkig met dit besluit van Staatssecretaris Frank van Heemskerk, maar wil nog verder gaan. Gepleit wordt voor fair play in de markt, open toegang tot de kabel en afschaffing van misleidende all-in-one-contracten, waarmee het consumenten moeilijk gemaakt wordt losse diensten bij andere aanbieders af te nemen. Ook vindt Online dat operators consumenten de mogelijkheid moeten geven hun e-mailadres kosteloos te behouden na overstappen.
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie