Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Onnodig teveel betalen voor internet en bellen?

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Betaalt u meer dan 30 euro per maand voor internet en telefonie? U weet dat dit teveel is maar blijft toch bij uw oude provider uit angst voor overstapproblemen? Uit onderzoek in opdracht van provider Online blijkt dat  driekwart van de gevraagde huishoudens teveel betaalt voor internet en telefonie.

Ondanks de financiele crisis en de grote concurrentiestrijd blijkt de drempel om over te stappen naar een goedkoper abonnement te hoog. Daarnaast zijn consumenten huiverig voor lokkertjes als ‘aantrekkelijke driemaand tarieven’ waarna de prijs stijgt. Tegen de stroom van loktarieven in heeft Online daarom gekozen voor een 'blijvend lage prijs die altijd geldig blijft, en een heldere tariefstructuur'.

Vanaf januari 2009 zijn internetproviders verplicht het overstapproces makkelijker en transparanter te maken. De consument mag bij wisseling van provider niet langer dan 24 uur internetloos zijn.

Online is dolgelukkig met dit besluit van Staatssecretaris Frank van Heemskerk, maar wil nog verder gaan. Gepleit wordt voor fair play in de markt, open toegang tot de kabel en afschaffing van misleidende all-in-one-contracten, waarmee het consumenten moeilijk gemaakt wordt losse diensten bij andere aanbieders af te nemen. Ook vindt Online dat operators consumenten de mogelijkheid moeten geven hun e-mailadres kosteloos te behouden na overstappen.
 

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie