Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ook onbeperkt dataverkeer bij chello

Leestijd: 2 minuten

UPC Nederland biedt met ingang van 1 maart in Nederland onbeperkt dataverkeer bij chello light, chello classic en chello plus. Dat wil zeggen dat er voor deze producten niet langer datalimieten voor downloaden bestaan.

Bovendien verdubbelen de harde datalimieten bij de goedkopere abonnementen chello starter en chello easy tot 500 MB en 1 GB. Dit volgt op de recent ingevoerde verhoging van de downloadsnelheden. Onder het motto chello Brederband speelt UPC zo in op de toenemende behoefte van haar klanten aan meer snelheid en capaciteit.

Met deze maatregelen komt de kabelaar ook tegemoet aan de wensen van belangenvereniging COAX, die eerder deze maand een actie startte tegen het in haar ogen onduidelijke datalimietbeleid van UPC.

Wel houdt chello nog enigszins een slag om de arm bij het loslaten van de datalimieten. "Om de hoge servicegraad en snelheid van het netwerk voor alle gebruikers te kunnen garanderen, behoudt UPC zich wel het recht voor om binnen de grenzen van de algemene voorwaarden maatregelen te nemen tegen klanten die daadwerkelijk overlast voor medegebruikers veroorzaken als die in redelijkheid niet bereid zijn dit gedrag aan te passen", zo stelt de kabelaanbieder. 

UPC verwacht overigens dat dit slechts incidenteel zal voorkomen, temeer daar de capaciteit van het netwerk recent nog weer verder is uitgebreid.

Algemeen directeur Diederik Karsten van UPC Nederland: 'Het is onze strategie om met chello voorop te lopen met de kwaliteit van ons product, met name op het gebied van snelheid en capaciteit. We zien dat bijvoorbeeld het downloaden van films steeds populairder wordt. Daarbij horen geen datalimieten voor chello light, chello classic en chelloplus."

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.