Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Ook prijsverhoging inbeltarieven bij Wanadoo Free

Leestijd: 2 minuten

In navolging van Freeler en Zonnet gaat ook Wanadoo de inbeltarieven voor het gratis internetpakket `Free` fors verhogen per 16 juli a.s.
De prijsverhoging is volgens Wanadoo nodig om de kwaliteit te blijven waarborgen. Bovendien wordt als argument gebruikt dat er geïnvesteerd moet worden in het netwerk.

Wanadoo heeft in tegenstelling tot Het Net besloten om de gebruikers van de dienst niet apart te laten betalen voor het abonnement. Vooralsnog blijven er twee keuzemogelijkheden over voor "gratis" internet: Wanadoo Free en Wanadoo Budget.
Het grote verschil tussen beide pakketten is de facturering en de inbeltarieven. Bij Wanadoo Free worden de telefoonkosten rechtstreeks gefactureerd door KPN; er is geen KPN VoordeelNummer mogelijk en geen korting op de internettikken. Bij Wanadoo Budget worden de kosten door Wanadoo zelf gefactureerd met 10% korting op de internettikken (op basis van KPN BelBasis).

De tariefsverhoging voor de inbelkosten bij Wanadoo Free is exact hetzelfde als bij Freeler en Zonnet. Fors dus.
Op het eerste gezicht maakt het misschien weinig uit of men tijdens de piekuren 3,25 eurocent i.p.v. 2,80 eurocent per minuut betaalt, maar procentueel is het toch een flinke stijging (16%). De daltarieven zijn 18% duurder geworden, terwijl men 's nachts en in het weekend 28% meer kwijt is aan telefoontikken! Op maandbasis kan dit dus flink aantikken!

Zoals we enkele weken geleden in het nieuwsartikel over de veranderingen bij gratis providers al meldden, is het voor de doorsnee internetter op het eerste gezicht onmogelijk na te gaan welke abonnementsvorm voor hem of haar het meest voordelig is!

Men kan echter hiervoor onze Internetwijzer raadplegen en de proef op de som nemen welke plaats op de ranglijst de 'gratis' providers innemen en eventueel overstappen naar een ander (goedkoper) pakket of provider!

Hoeveel echt gratis providers zijn er nog over en wat zijn hun inbeltarieven?
Wanneer u de accessprovider wizard raadpleegt, zult u 21 gratis accesspakketten aantreffen, waarvan u de inbeltarieven goed kunt vergelijken!

U zou misschien zelfs met een bepaald internetgedrag tot de conclusie kunnen komen dat u door de hogere inbeltarieven voordeliger uit bent met een betaalde provider.

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.