Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Op reis je eigen tv met Slingbox van UPC

Leestijd: 2 minuten

Digitale TV kijkers van UPC kunnen binnenkort hun MediaBox op afstand bedienen -via een breedbandverbinding- met een zogeheten Slingbox. Daarmee kunnen zij op afstand naar hun favoriete digitale televisiezenders kijken of naar de programma's die met de Digital Video Recorder (DVR) zijn opgenomen. 

Deze week hebben UPC Broadband en Sling Media een test aangekondigd voor de introductie van de Slingbox voor klanten van UPC Digital TV in Nederland. De aankondiging werd gedaan op de IBC 2007 in Amsterdam, Europa’s grootste handelsbeurs voor televisie en de televisie-industrie.

Wat is nu precies een Slingbox?
Een Slingbox is een apparaat dat je aansluit op het antennesignaal van je televisieaansluiting (thuis of ergens anders) en waarmee je vervolgens overal ter wereld via internet naar "je eigen tv" kunt kijken. Ook kun je via internet of je eigen netwerk nog een ander apparaat aansturen zoals een DVDspeler of harddiskrecorder.

Bij UPC zendt de Slingbox het signaal door van de UPC MediaBox en zorgt ervoor dat de televisie-uitzending op een pc of laptop thuis of op reis met een breedbandverbinding  (met een minimum snelheid van 256 Kbps)  bekeken kan worden.  Met UPC Digital TV in combinatie met de DVR kan een abonnee bijvoorbeeld met een laptop live naar een favoriete sportwedstrijd kijken of de laatste aflevering van hun favoriete soap op de DVR inprogrammeren, terwijl hij of zij op een trein wacht.

Diederik Karsten, algemeen directeur van UPC Nederland: "De Slingbox brengt onze klanten een nieuwe digitale televisie-ervaring. We geven hen de mogelijkheid om, waar ze ook zijn, hun favoriete programma's te bekijken en op te nemen, met behulp van een internetverbinding. Wij denken dat de Slingbox de leidende positie van UPC op de digitale televisiemarkt zeker zal verstevigen."

UPC biedt klanten op dit moment al een uitgebreide keuze aan digitale kanalen, Video on Demand (VOD), HDTV en de UPC Digital Video Recorder (DVR). Met de introductie van de Slingbox voegt UPC voor haar klanten een nieuwe kijkervaring toe aan digitale TV.

Geactualiseerd: vrijdag 26 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.