Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opmars digitale tv lijkt niet te stoppen

Leestijd: 2 minuten

Digitale televisie lijkt aan een grote opmars bezig. Op dit moment kijken al ruim 100 van 600 ondervraagde managers  digitaal tv. Velen wachten met de overstap naar digitale televisie  op een prijzenslag tussen de aanbieders. Voor Triple Play (digitale tv, internet en telefoon in één pakket) bestaat nog weinig belangstelling.

Dit blijkt uit een onderzoek van Ernst & Young  naar ontwikkelingen op het gebied van ICT in Nederland. 
Van de ondervraagde directeuren/managers en professionals beschikt op dit moment 18 procent thuis over digitale televisie. Van diegenen die nog niet over digitale tv beschikken, is meer dan de helft van plan om in de toekomst over te stappen en 21 procent zelfs binnen één jaar. Mannen zijn vaker van plan om over te stappen dan vrouwen.Digitale televisie wordt ontvangen via:

  • kabel(10 %)
  • satelliet (5 %)
  • ether (3 %)
  • internet (1 %)

De belangrijkste redenen om over te stappen op digitale televisie zijn de betere beeld- en geluidskwaliteit  en het grotere aanbod van zenders.  Daarnaast noemt men het filmaanbod, de themakanalen en het sportaanbod. De onderzoekers noemen het opvallend dat mannen de beeld-en geluidskwaliteit  (nog) belangrijker vinden dan vrouwen. De meest genoemde aanbieders van digitale televisie zijn Casema, CanalDigitaal, Essent en UPC.

Volgens Jacob Verschuur, directeur Ernst & Young ICT Leadership wachten veel potentiële kopers van een digitale tv-aansluiting op een prijzenslag tussen de aanbieders. "Nu Talpa vol energie de voetbalsamenvattingen gaat uitzenden en veel voetballiefhebbers ook over een Canal+ decoder beschikken, wordt een (extra) abonnement op Versatel, ondanks de geboden 20MB, een kostbare zaak. Dezelfde terughoudendheid zien wij bij de aanschaf van Triple Play (digitale tv, internet en telefoon in één pakket)."

Uit dit onderzoek blijkt dat de belangrijkste redenen om (nog) geen digitale televisie af te nemen de hoge kosten zijn, het ontbreken van geschikte apparatuur in huis en het oninteressante programma-aanbod. Daarnaast kijken sommige personen bijna geen tv of is digitale televisie niet beschikbaarin de regio. 

De gebruikers van digitale televisie zijn in het bijzonder tevreden over de kwaliteit van het beeld en geluid  gevolgd door het aanbod/zenders. Ook prijs en apparatuur/ gebruiksgemak scoren voldoende. Qua service lijkt er sprake van de nodige verbeterruimte.

De ondervraagden is tevens gevraagd om in te schatten hoeveel procent van de huishoudens in Nederland momenteel digitale tv heeft. Gemiddeld antwoordde men hierop 13%. Dit is een zeer goede schatting, want uit recent onderzoek blijkt dat 14% van de bevolking momenteel beschikt over digitale TV in hun huishouden.
 

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie