Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta: bijna 5000 spamklachten ingediend

Leestijd: 1 minuut

Toezichthouder OPTA ontving in ruim 5 maanden tijd bijna 5000 spamklachten. Tegen zo'n 3500 kan opgetreden worden. Dit staat op Spamklacht.nl.

Vanaf 19 mei van dit jaar kunnen particulieren hun spamklachten indienen bij OPTA. Tot en met 25 oktober zijn er 4963 klachten ingediend, waarvan er 1267 klachten zijn afgewezen. De afgewezen klachten waren  spamberichten die niet verboden zijn, zoals aan rechtspersonen. 194 klachten zijn niet opgenomen omdat de klachtmelding niet bevestigd is door de verzender. In totaal kan de toezichthouder tegen 3502 overtreders optreden. De meerderheid van de klachten betreft e-mailklachten. 

De meeste klachten ontving OPTa in de maand juni. In de daarop volgende maanden is het aantal klachten gedaald. Opta benadrukt dat het belangrijk is dat particulieren hun klachten over spam blijven indienen. Op basis van deze klachten doet OPTA onderzoek naar overtreders van het spamverbod. Deze onderzoeken kunnen uiteindelijk leiden tot maatregelen tegen een overtreder, bijvoorbeeld het uitdelen van een boete van maximaal 450.000 euro.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie