Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opta stelt BaByXL in het gelijk

Leestijd: 1 minuut

Telecomtoezichthouder OPTA heeft BaByXL, aanbieder van xDSL diensten, in het gelijk gesteld in een geschil tegen KPN Telecom. KPN moet BaByXL ee aanbod doen waardoor deze aanbieder niet langer verplicht is om naast het deel van de aansluitlijn voor haar DSL-diensten ook het deel af te nemen voor telefonie. Verder moet KPN dit met terugwerkende kracht terugbetalen.
OPTA stelt dat er voor 1 september 2001 sprake is geweest van discriminatie van de DSL-aanbieders ten opzichte van KPN Mxstream abonnement. Wanneer BaByXL hierdoor schade heeft geleden kan zij hiervoor naar de civiele rechter stappen. Verder heeft het college bepaald dat voor iedere dag dat KPN de levertermijn van 8 dagen overschrijdt zij het maandtarief voor een volledig ontbundelde lijn verschuldigd is aan BaByXL.

"Met dit besluit is een belangrijke stap gezet in de ontwikkeling van concurrentie in de DSL-sector. Alle moeilijkheden voor alternatieve DSL-aanbieders zijn met deze stap zeker nog niet verdwenen. OPTA zal daarom de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden, en waar mogelijk een actieve rol spelen", aldus de toezichthouder.
info: https://www.opta.nl
(bron: Vecai Journaal 29-11-2001)
Geactualiseerd: donderdag 29 november 2001
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie