Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Opzegtermijn internetabonnement naar 1 maand

door Jeanet Woldring Leestijd: 1 minuut

Op 1 juli 2009 treedt een aantal wijzigingen van de Telecommunicatiewet in werking. Eén van die wijzigingen is een beperking van de opzegtermijn voor een internetabonnement voor consumenten, tot maximaal een maand.* 

Volgens artikel 7.2a van de Telecommunicatiewet hebben consumenten het recht om, na afloop van de initiële contractperiode, hun contract te allen tijde kosteloos op te zeggen met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Uitzondering
Voor zover bekend wordt deze opzegtermijn al gehanteerd door internetproviders. Uitzondering is Scarlet bij wie je je  abonnement van bepaalde duur (1 of 2 jaar)  pas mag beëindigen wanneer je een opzegtermijn van drie maanden in acht neemt. Dat wordt vanaf 1 juli aanstaande dus een maand.

Abonnementen zonder vast contract 
Bij Het Net, Alice en Ziggo zit je sowieso nooit langer dan een maand vast aan je contract. Al in juni 2007 stapte Het Net als eerste af van de jaarcontracten. In datzelfde jaar kwam Alice op de markt met abonnementen zonder vast contract. Kabelbedrijf Ziggo volgde dit voorbeeld na de fusie.  

ContractWizard 
Wilt u er aan herinnerd worden wanneer uw internetabonnement afloopt, maak dan gratis gebruik van onze  herinneringservice. Deze ContractWizard helpt u met herinneren, opzeggen, overstappen en besparen!
 

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.