Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Orange Breedband te koop?

Leestijd: 1 minuut

De breedband-activiteiten van Orange in Nederland lijken definitief te worden afgestoten. Deze conclusie trekt  Emerce uit de jaarcijfers van  Deutsche Telekom. T-Mobile spreekt in het jaarverslag over de "verwachting dat Orange Breedband binnenkort wordt verkocht".

Een woordvoerder van Orange Nederland ontkent dat niet, maar er is nog niet besloten zijn wat er gaat gebeuren.  Wel zou daar binnen een half jaar meer duidelijkheid over moeten komen.

Deutsche Telekom nam Orange Nederland over van France Télécom in oktober 2007 voor 1,2 miljard euro. Daarmee kreeg het bedrijf er 2,2 miljoen mobiele bellers bij. 

Orange Breedband BV, het vroegere Wanadoo, hangt nu als een aparte vennootschap onder de T-Mobile Netherlands Holding BV. De waarde van het bedrijf met een half miljoen internetklanten wordt door T-Mobile geschat op 113 miljoen euro. Orange is in Nederland actief als ADSL aanbieder, maar levert ook kabelinternet via Casema.

Emerce noemt KPN als meest voor de hand liggende koper van Orange. "Tweede kandidaat is Belgacom, dat met de overname van Scarlet de Nederlandse markt op wil. Ook Telecom Italia, in Nederland bekend van internet prijzenstunter Alice, heeft wellicht interesse in overname van Orange."
 

Geactualiseerd: woensdag 5 augustus 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.