Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

`Over 10 jaar alleen internetten via glasvezel`

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Over tien jaar is heel internettend Nederland overgegaan op het glasvezelnetwerk. Dat zegt topman Theo de Vries van internetprovider XS4ALL op BNR.

Vooral buiten grote steden
Volgens De Vries wordt glasvezel momenteel vooral buiten de grote steden uitgerold. "Wij vinden dat we met name moeten accelereren met het uitrollen van 'glas' ín de grote steden in Nederland," aldus De Vries.

Vraagbundeling
Vraagbundeling is volgens XS4ALL in steden moeilijker te bereiken, omdat er vaak sprake is van flatgebouwen en appartementencomplexen waarvan de bewoners allemaal overtuigd moeten worden op glasvezel over te stappen. Een enkele bewoner is in staat het doortrekken van glasvezel in een flatgebouw tegen te houden. De Vries wijst op wetgeving in Frankrijk die dergelijke individuele invloed tegengaat.  "Je ziet dat daar in steden het glas veel sneller wordt uitgerold dan in Nederland."

'Niks in het regeerakkoord'
De Vries kijkt ervan op dat het net aangetreden kabinet niet over glasvezel rept in het regeerakkoord. Hij stelt vast: "Ik heb echt op woorden gezocht. Het woord 'glasvezel' staat er niet in. Het woord 'internet' staat er niet in. Het woord 'breedband' staat er niet in. En het woord 'infrastructuur' staat er alleen in de traditionele zin des woords in. Over het stimuleren van de uitrol van breedbandige netwerken, ICT, staat eigenlijk helemaal niets in het hele regeerakkoord. Dat bevreemdt me wel een beetje."

Meer info & bestel: XS4ALL 3-in-1 (actie: eerste halfjaar gratis tv en bellen basis)

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.