Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen naar het goedkoopste 3-in-1 pakket?

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Het totaalpakket met internet, tv en vast bellen is razend populair. Geen wonder, je kunt zo alle diensten onderbrengen bij één provider en bent goedkoper uit dan met 3 losse abonnementen. Maar wat als je al zo'n pakket hebt en je wilt overstappen naar het voordeligste alles-in-1 abonnement? Geen probleem, lees hoe je makkelijk paar honderd euro per jaar bespaart. Is Tele2 nog altijd de goedkoopste?

Overstapservice

Sinds begin dit jaar kun je gebruikmaken van de gratis overstapservice van de grote providers. Dat houdt in dat de nieuwe provider voor jou de overstap binnen minimaal 30 en maximaal 90 dagen regelt en je huidige internet- telefonie- en tv-abonnement opzegt. Hierdoor kun je makkelijk een paar honderd euro per jaar besparen. 

Je ziet in onderstaande tabel dat je voor een vergelijkbaar (basis)abonnementen met internet,tv en vast bellen maar liefst de helft goedkoper uit kunt zijn. Als het dan zo simpel is, ben je natuurlijk een dief van je eigen portemonnee als je blijft zitten waar je zit!

De goedkoopste totaalpakketten

We hebben gekeken naar pakketten met HD-TV en voor internet geldt een downloadsnelheid van minimaal 20 Mb. Als je een groot huishouden hebt of veelvuldig zware pdf-bestanden, foto’s, muziek of software downloadt, kun je beter een hogere snelheid nemen. Dat hoeft soms maar een paar euro per maand meer te kosten. Zie het groene voorbeeld Tele2. De jaarprijs is inclusief  aansluitkosten, acties en kortingen. Zo is de KPN webdeal van 6 maanden korting bijvoorbeeld meegenomen.

 De goedkoopste Alles-in-1 pakketten  Snelheid

 Prijs 
jaar 1

Tele2 Interactieve TV, Internet & Bellen 24 mnd     20 Mb  € 308
Tele2 Interactieve TV, Internet & Bellen 24 mnd  40 Mb  € 332
Caiway Alles-in-1 HD Relax  35 Mb  € 440
Vodafone Internet, Bellen & TV   50 Mb  € 450
Telfort Alles-in-1 Basis  30 Mb  € 462
UPC 3-in-1 Basis  50 Mb  € 479
CanalDigitaal Alles in 1 Basis  20 Mb  € 519
Ziggo Alles-in-1 Basis  20 Mb   € 626
KPN Alles-in-1 Thuis Standaard    40 Mb  € 636
OnsBrabantNet Totaal   60 Mb  € 665
XS4ALL Alles-in-1 Extra       40 Mb  € 671

Overstappen?

Is de eerste contracttermijn (meestal 1 of 2 jaar) bij je huidige aanbieder afgelopen? Dan geldt een opzegtermijn van slechts een maand. Je kunt dan overstappen naar een nieuwe provider. Zit je nu bij KPN, Online.nl, Tele2, Telfort, UPC, XS4ALL, Vodafone of Ziggo, dan regelen zij de overstap. Voor andere aanbieders geldt dat je zelf je abonnement(en) moet opzeggen. Het opzeggen van je huidige internet, bellen en tv doe je het beste na ontvangst van de bevestigingsbrief met de aansluitdatum.

Beschikbaarheid

Niet alle 3-in-1 pakketten zijn beschikbaar op elk adres. Zo ben je voor kabel gebonden aan de provider die in jouw regio kabelinternet aanbiedt, bijvoorbeeld Ziggo, UPC, Caiway. En glasvezel is alleen beschikbaar als er een glasvezelverbinding tot aan je huis ligt bijvoorbeeld Vodafone, OnsBrabantNet.

Zeker weten wat beschikbaar is? doe de postcodecheck

Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.