Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Overstappen op nieuwe aanbieder kabeltv

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Kijkt u tv via de kabel van UPC of Ziggo en bent u niet tevreden? Vanaf juni heeft u mogelijk meer keus in kabelaanbieders. Dan mogen namelijk meer partijen analoge kabeltelevisie aanbieden. Als dat in uw regio gebeurt, kunt u dus kiezen.

Als u televisie wilt kijken, kunt u kiezen uit een aantal aanbieders. U kunt kijken via de kabel, een schotel, via de ether of via de telefoonaansluiting (ADSL). Maar als u kiest voor televisie via de kabel, heeft u slechts één optie. U bent afhankelijk van uw regioleverancier van kabeltv. In de meeste gebieden in Nederland is alleen Ziggo of UPC beschikbaar. Dat kan dit jaar dus gaan veranderen. OPTA heeft daarover een besluit gepubliceerd.


Wat kunt u verwachten?
OPTA heeft bepaald dat nieuwe aanbieders het analoge standaardpakket van UPC en Ziggo mogen doorverkopen aan consumenten. De toezichthouder heeft de inkoopprijs vastgesteld die UPC en Ziggo hiervoor kunnen vragen. Nieuwe aanbieders mogen vervolgens zelf weten vanaf wanneer en in welke regio ze televisie gaan aanbieden. En tegen welke prijs zij het analoge standaardpakket aanbieden aan de consument. Het kan dus zijn dat een nieuwe aanbieder in uw regio kabeltelevisie gaat aanbieden, Tele2 bijvoorbeeld. Maar het kan ook dat er voor u niets verandert.

Wanneer kunt u overstappen?
Wilt u graag overstappen, dan gelden twee belangrijke data. In juni kunnen de mensen overstappen die alleen analoge televisie afnemen bij UPC of Ziggo. Wie nu een bundel heeft (bijvoorbeeld met telefonie of internet) kan vanaf november 2010 overstappen naar een andere analoge televisieaanbieder.

Problemen met overstappen?
Via ConsuWijzer controleert OPTA hoe het proces van overstappen verloopt. Heeft u problemen met het overstappen naar een nieuwe aanbieder,  dan adviseert ConsuWijzer een klacht in te dienen.
 

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.