Pas op voor spookfacturen voor domeinnaam

door Jeanet Woldring

Ook een factuur ontvangen van NL Domein Host en/of Domeinhost Nederland?  De facturen zijn zogenaamde ´spookfacturen´ en het advies luidt BETAAL DEZE NIET!

Factuur niet betalen en fraude melden

Al in 2014 kwamen bij SIDN signalen binnen over facturen afkomstig van de bedrijven NL Domein Host en/of Domeinhost Nederland. De laatste tijd duiken ze opnieuw op, weten we uit eigen ervaring. SIDN raadt iedereen die een factuur van het bedrijf NL Domein Host en/of Domeinhost Nederland ontvangt deze niet te betalen. Het is verstandig direct een klacht in te dienen bij  het Steunpunt Acquisitiefraude via Fraudemeldpunt.nl. Ze adviseren bij je klacht ook een kopie van de factuur mee te sturen. Door de klachten te bundelen kan het Steunpunt de fraude sneller bestrijden. Lees ook Weer spookfactuur NL Domeinhost.

Wat doen NL Domein Host en Domeinhost Nederland?

De bedrijven versturen facturen voor een zogenaamd geleverde dienst, waarbij het veelal gaat om domeinnaamregistraties. Onderaan, in de kleine letters, lees je dat het om een offerte gaat, niet om een factuur. Hun handelsnaam en website suggereren bovendien dat uitingen afkomstig zijn van een leverancier van domeinnaamregistratiediensten (registrar).

Waarom geen actie van SIDN?

Helaas kan SIDN geen juridische stappen ondernemen tegen deze ondernemingen, omdat NL Domein Host en Domeinhost Nederland geen registrar van SIDN zijn of gebruik maken van hun bedrijfsnaam of logo’s.

spookfactuur.PNG

Voorbeeld spookfactuur (klik op afbeelding voor vergroting) 
 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Erwin Boogert
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reageren

 • *
   
 • *
  Je e-mailadres wordt niet getoond op de website, en je ontvangt geen ongevraagde e-mail
   
 •  
  optional