Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Per 1 april meer vergoeding bij stroomuitval

Leestijd: 1 minuut

Huishoudelijke en zakelijke klanten krijgen per 1 april meer en eerder een vergoeding bij langdurige stroomuitval.  Een huishoudelijke klant krijgt minimaal 35 euro na een stroomstoring die meer dan vier uur geduurd heeft. Na elke vier uur dat de stroomuitval langer duurt, wordt dit bedrag met 20 euro verhoogd.

Een door stroomuitval gedupeerde ondernemer -bijvoorbeeld een internetondernemer- heeft recht op 195 euro. Bij deze groep (zakelijke kleinverbruikers) is de vraag waar de storing plaatsvond van belang. Was die storing in het hoogspanningsnet, dan gaan de energiebedrijven al na één uur uitbetalen. Voor storingen in het middenspanningsnet moet na twee uur de portemonnee getrokken worden en voor die in het laagspanningsnet na vier uur.

Dat blijkt uit de nieuwe compensatieregeling van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Deze regeling zorgt ervoor dat afnemers automatisch recht hebben op een vergoeding van de netbeheerder bij langdurige stroomuitval.

Meer informatie over schadeclaims is te vinden op Consuwijzer. Op dit informatieloket van de overheid  leest u tot wie u zich moet wenden. Ook treft u er een voorbeeldbrief aan met het verzoek om compensatie bij storing energie.

Meer informatie en tariefvergelijkingen energie: Gaslicht.com en Energiewereld.nl

Geactualiseerd: donderdag 22 februari 2007
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie