Gratis, objectief en onafhankelijk internet vergelijken
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Per 1 juli nieuwe KPN abonnementen via DSL en glasvezel

door Jeanet Woldring

Op 1 juli lanceert KPN geheel nieuwe breedbandpakketten. Het huidige aanbod van 21 pakketten wordt teruggebracht naar vier keuzemogelijkheden, waarbij geen onderscheid wordt gemaakt tussen glasvezel- of koperverbindingen. KPN introduceert drie Alles-in-1 thuis pakketten die toegang geven tot internet, bellen en interactieve TV en één Basis Thuis pakket voor klanten met internet en een vaste telefoonaansluiting.    

Vereenvoudiging
Klanten kunnen met de nieuwe pakketten kiezen uit een eenvoudig aanbod en kunnen de snelheid gemakkelijk aanpassen. “We zien dat meer en meer klanten thuis gebruik maken van bijvoorbeeld een tweede scherm om tv te kijken, of met meerdere personen tegelijkertijd internetten”, aldus Jaap Postma, directeur KPN Consumentenmarkt. “Belangrijk dus om het pakket voor thuis gemakkelijk te kunnen aanpassen aan de behoefte.”

Het pakket Basis Thuis levert een internetverbinding tot 10/2 Mbps en een vaste lijn voor 32,50 euro per maand. De eerste drie maanden met een korting van 10 euro. Dit pakket wordt geleverd over DSL of glasvezel. De internetverbinding kan worden verhoogd naar 100/100 Mbps voor 20 euro per maand extra op adressen met glasvezel.

De Alles-in-1 pakketten hebben de namen Instap, Standaard en Premium. Instap van 45 euro per maand omvat 10/2 internet, één HD ontvanger voor IPTV (60 kanalen waarvan 15 in HD, 90 radiozenders) en toegang tot interactieve diensten als Begin Gemist. Bellen over de vaste lijn kost 9,15 cent per minuut naar vaste en mobiele nummers.

Het pakket Alles-in-1 Thuis Standaard gaat 59 euro per maand kosten. Die 14 euro per maand extra betekent een tweede HD-ontvanger voor tv en een 50/5 Mbps internetverbinding. Opnemen en Spotify Premium zijn inbegrepen.

Alles-in-1 Premium kost 82,50 euro per maand,  dit pakket wordt eveneens geleverd met een 50/5 Mbps internetverbinding met snelheidsgarantie. Dat is inclusief de optie Onbeperkt Bellen Altijd, die bij de andere pakketten 16,50 euro kost. HBO (15,50 euro per maand) en PC Veilig (5 euro per maand) zijn inclusief.

Het aantal totaalpakketten is weliswaar teruggebracht naar drie, maar KPN levert een groot aantal opties, zoals de andere premium tv-pakketten, onbeperkt bellen en een uitgebreidere vorm van pc-beveiliging. In DSL-gebied is 80/8 Mbps leverbaar voor 5 euro extra per maand.

Geen onderscheid  tussen  glasvezel- of koperverbinding
In de nieuwe pakketten maakt KPN geen onderscheid meer tussen een glasvezel- of een koperverbinding. 
Dit is mogelijk omdat de provider veel investeert in nieuwe technieken (pair bonding,  vectoring en glasvezel) om de snelheid van het netwerk aanzienlijk te verhogen. "Het is tegenwoordig mogelijk om ook met koperverbindingen hoge downloadsnelheden te realiseren, op glasvezel kan de hoogste snelheid geboden worden." In gebieden waar KPN inmiddels glasvezel heeft uitgerold, kunnen klanten extra snelheid bijkopen. Nieuwe klanten in deze regio’s krijgen vanaf 1 juli altijd een aansluiting op glasvezel. 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie