Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten morgen vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Planet en Het Net met actiesite ADSL

Leestijd: 2 minuten

De providers Planet Internet en Het Net zijn een actiesite begonnen om te peilen in welke gemeenten ADSL aangelegd moet worden. Bij minimaal 325 inschrijvingen maakt moederbedrijf KPN de centrale ADSL-gereed.

Planet Media Group in Amersfoort, het moederbedrijf van Planet Internet en Het Net, zegt in een persbericht:

'De providers haken hiermee in op de tendens dat verspreid in het land actiegroepen ontstaan, die zich inzetten om ADSL voor hun gebied bereikbaar te maken.' De website ookadsl.nl biedt deze bestaande en potentiële actiegroepen de helpende hand door zo één centraal punt te introduceren, waar mensen zich voor ADSL kunnen aanmelden. Bij 325 aanmeldingen benaderen de providers KPN, die de telefooncentrale in het betreffende gebied klaarmaakt voor ADSL. Tevens worden op de site middelen aan actiegroepen geboden om potentiële aanmelders op te roepen zich in te schrijven.
Op dit moment kan in Nederland 85 % van alle huishoudens over ADSL beschikken. Toch zijn er gebieden die in eerste instantie niet rendabel genoeg zijn om ze voor ADSL geschikt te maken. Deze actie van Planet Internet en Het Net speelt in op de vraag naar ADSL in juist deze gebieden.'

De KPN-providers denken hiermee tegengas te kunnen geven aan partijen als Kabelfoon en Aether Arcus die via draadloze internetverbindingen landelijke gebieden breedbandig willen ontsluiten. Of de andere providers die ADSL van KPN aanbieden, erg gecharmeerd zullen zijn van deze actiesite valt sterk te betwijfelen! Met name de dochters van het moederbedrijf beschikken uiteraard allereerst over de kennis welke woonplaatsen geschikt zijn voor ADSL.

Geactualiseerd: donderdag 20 maart 2003
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie