Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vergelijk alle deals
Vergelijk alle
Black Friday
deals
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Planet gaat KPN heten

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

Planet gaat KPN heten. Zoals in februari al aangekondigd op Bellen.com, gaat de merknaam Planet verdwijnen. Daarom is het vanaf nu niet meer mogelijk producten bij Planet te bestellen. Moederbedrijf KPN geeft aan dat er niets verandert voor abonnees. Zij behouden hetzelfde abonnement, blijven hetzelfde betalen en kunnen gebruik blijven maken van hetzelfde Planet e-mailadres.

Waarom gaat Planet KPN heten?
KPN legt het als volgt uit: 'Planet is al sinds 1999 onderdeel van KPN. Om het voor u overzichtelijker en eenvoudiger te maken, hebben we besloten onze dienstverlening samen te voegen. KPN biedt u natuurlijk de vertrouwde service die u gewend bent van Planet en een nog aantrekkelijker pakket diensten op het gebied van internetten, bellen en tv kijken.'

Wat verandert er?
Voor klanten verandert er niets, alleen de naam van het abonnement verandert. Bijvoorbeeld Planet ADSL Standard heet voortaan KPN ADSL Standard. Verder blijft het abonnement hetzelfde, het e-mailadres ook.  Voortaan ontvangen klanten brieven en rekeningen uit naam van KPN. Voor vragen kan men bij één klantenservice terecht: dagelijks tussen 8 uur 's morgens en 10 uur 's avonds kan men contact opnemen via 0900 0244 voor €0,10 per minuut. Er is geen aparte helpdesk/klantenservice meer van Planet en KPN.  In plaats van www.planet.nl kan men na de naamswijziging gebruikmaken van KPN Vandaag, de startpagina van KPN die je persoonlijk kunt instellen.

E-mail adres erbij
Ter aanvulling krijgen klanten voor al hun @planet.nl mailboxen automatisch een @kpnmail.nl adres erbij. Voor hun e-mail aliassen krijgen ze er geen @kpnmail.nl adres bij. Deze kan men na de naamswijziging zelf aanmaken in een persoonlijke "mijn KPN" omgeving. Ook e-mailadressen die eindigen op @wxs.nl; @hi.nl; @hiway.nl; @compaqnet.nl; @worldaccess.nl; @pi.net; @planetinternet.nl; of @freeler.nl kan men blijven gebruiken. Voor deze e-mailadressen ontvangt men geen @kpnmail.nl adres erbij.*

Abonnement toch liever wijzigen?
Wie zijn huidige abonnement toch liever wil wijzigen, wordt door KPN doorverwezen naar KPN.com. Wie liever eerst wil vergelijken, verwijzen wij door naar Bellen.com, Internetten.nl, Breedbandgekte of Totaalwijzer. Tip: kijk wel even na hoe lang u nog aan uw abonnement vastzit. Herinnerd worden aan de afloopdatum van uw contract? Maak gebruik van de gratis ContractWizard (herinneringservice).

* zie FAQ INTERNET - e-mail voor meer info over e-mailboxen, adressen en aliassen  

Lees ook: Overstap informatie

Geactualiseerd: maandag 20 april 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.