Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Platform Nederland Breed opgericht

Leestijd: 2 minuten

Deze week, op 19 januari is het Platform Nederland Breed opgericht om de brede beschikbaarheid van breedbandinternet en het gebruik daarvan te bevorderen.

Nederland kan dan optimaal gaan profiteren van de maatschappelijke potentie van breedband en tegelijk zijn goede breedbandpositie in Europa verder uitbouwen, aldus het Platform. Men richt zich, gelet op de concurrentiestrijd tussen infrastructuren, op breedband via de glaskabel.

Het Platform Nederland Breed is een initiatief van de kabelsector.

Breedband heeft een enorm economisch en maatschappelijk potentieel. Als Nederland daar optimaal van gebruik wil maken is het nodig dat breedband zo breed mogelijk beschikbaar komt en de gebruiksmogelijkheden daadwerkelijk worden benut. Concurrentie tussen infrastructuren is het beste instrument om de brede beschikbaarheid snel te realiseren, is de mening van de kabelsector. 

De visie van Steven van Eijck, voorzitter van het Platform Nederland Breed:
"Het breedbandtijdperk is nog jong, de beloftes zijn groot. In de lopende breedbanddiscussie valt op dat het bedenken van de beloftes van morgen vaak makkelijker lijkt dan realisatie van de mogelijkheden van vandaag. Dat is een valkuil. Zo blijft het bij dromen over mogelijke toepassingen, in plaats van dat we de breedbandbeloftes realiseren. De kabelsector heeft het Platform Nederland Breed geïnitieerd om digitale dromen tot werkelijkheid te maken. Ik wil me persoonlijk, samen met de andere leden van het Platform, daar heel graag voor inzetten. Dat zullen we doen door de komende jaren tal van activiteiten te organiseren."

Het Platform wil starten met enkele debatten. Ten eerste zal Ad Scheepbouwer van KPN worden uitgenodigd om over de toekomst van breedband in debat te gaan met het Platform. Tijdens een congres voor partijen die maatschappelijke breedbanddiensten willen ontwikkelen, worden mogelijke concrete initiatieven op een rij gezet. Tevens stelt het Platform twee Nationale Breedbandprijzen in: één voor het beste breedbandidee van studenten of wetenschappers, en één voor de maatschappelijke organisatie die haar dienstverlening het slimst wil verbeteren met behulp van breedband. Van Eijck: “In de eerste maanden gaan we vooral veel luisteren, zodat er vraaggerichte oplossingen komen voor maatschappelijke problemen. Na luisteren komt doen, dus de acties van het platform zullen in de loop der tijd van karakter veranderen.”

Geactualiseerd: zaterdag 24 januari 2004
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.