Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Platteland blijft verstoken van breedband-internet

Leestijd: 2 minuten

In een brief die Essent deze week verstuurde aan een groot aantal gemeenten in zijn verzorgingsgebied, laat het bedrijf weten dat het platteland langer moet wachten op breedband-internet via de kabel.

Essent Kabelcom biedt zijn kabeldiensten aan in grote gebieden buiten de Randstad: Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Limburg en Noord-Brabant.
Vooral kleinere gemeentes krijgen te maken met de stop.
Uit kostenoverwegingen worden de televisie- en radiokabels niet geschikt gemaakt voor internetverkeer. Het besluit voorlopig niet te investeren in het ombouwen van het netwerk is ingegeven door de moeilijke tijden die de ICT-sector doormaakt.

Essent Kabelcom schrijft:
" Voor een aantal gemeenten in ons levergebied betekent deze maatregel dat nieuwe diensten zoals internet via de kabel, later beschikbaar komen dan gepland. Erg vervelend, maar in het kader van een gezonde bedrijfsvoering achten wij het op dit moment niet verantwoord om de benodigde investeringen te doen. Wij vertrouwen er op dat deze investeringsstop van tijdelijke aard zal zijn, al kan over de duur ervan nog geen uitspraak worden gedaan."

In landelijke gebieden worden al diverse acties gevoerd om tegen de achterstelling op het gebied van breedband-internet te ageren.
Flatfee.nu vindt het al langer tijd voor een tegenreactie en heeft o.a. begin deze week een brief naar leden van de Eerste en Tweede Kamer gestuurd. Ook was de woordvoerder H. Dragstra van de NL Flatfee actiegroep deze week bij Radio Tros Online te horen. Hier gaf hij te kennen dat de schuld bij de overheid gezocht moest worden voor het achterblijven van de infrastructuur op het platteland.
Welke maatregelen medestanders van Flatfee.nu kunnen treffen, staat op hun website vermeld.
Geactualiseerd: vrijdag 25 januari 2002
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.