Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest april 2013

Leestijd: 4 minuten

Tele2 en CanalDigitaal zijn ook deze maand de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Beide aanbieders halen begin april de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

In de categorieën Internet en Internet & Bellen hebben zich geen verschuivingen in de posities voorgedaan. De prijsverhogingen van Tele2 en Online, de nummer 1 en 2 uit de Top 5 Internet en het KPN Internet en Bellen Premium-pakket, hebben geen gevolgen voor de posities van deze pakketten gehad.

De categorie Alles-in-1 is de enige categorie waarin een positiewijziging heeft plaatsgevonden. UPC is uit de Top 3 verdwenen. De tweede positie is hierbij overgenomen door Caiway, nieuw in de Top 3 met het Alles-in-1 Easy pakket.

 
Prijssnelheidstest januari 2013
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 8 april 2013. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50Mb) € 216,- 50 / 5
2 Ultrasnel Internet € 239,40 50 / 5
  3   TV + Internet Z3 € 533,70 80 / 8
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
2 Snel Internet & Bellen € 259,95 50 / 5
1 Internet (tot 50 Mb) en Bellen € 265,50 50 / 5
3 Internet en Bellen Premium € 615,67 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 3-in-1 Basispakket (tot 50 Mb) € 375,00 50 / 5
2 Alles-in-1 Easy € 425,70 15 / 1
3 Alles-in-1 Basis € 444,00 30 / 3
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Van alle internetaanbieders geven alleen KPN, Solcon en Telfort consumenten realistische informatie over internetsnelheid vóór het afsluiten van een abonnement voor vast internet. De overige acht providers, van zowel kabel als ADSL, adverteren met 'tot'-snelheden. Dat blijkt uit een recente inventarisatie van de Digitaalgids van de Consumentenbond. Over de te verwachten snelheid van mobiel internet volgt nog een onderzoek.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.