Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest april 2015

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller. Dat blijkt uit de Telecommonitor van ACM. Het aantal internetabonnementen van 100 Mbps of meer is op de kabelnetwerken in een jaar tijd verdriedubbeld. Een vergelijkbare trend van hogere internetsnelheden is ook zichtbaar op het koper- en glasnetwerk. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 7 april de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Prijssnelheidstest april 2015

De posities van de pakketten binnen de categorie Internet zijn ongewijzigd ten opzichte van de maand maart. De enige wijziging is de prijsstijging van het Telfort-pakket. Telfort heeft per 1 april alle DSL abonnementen met 1 euro per maand verhoogd.

De categorie Internet + Bellen is voor de zesde de maand op rij ongewijzigd. Online staat bovenaan de lijst met het Internet + Bellen Power pakket, gevolgd door Tele2 en Stipte.

Ook binnen de categorie Alles-in-1 is alles ongewijzigd. Ziggo staat hier nog steeds bovenaan de lijst met het Alles-in-1 Plus pakket.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 7 april 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC 120 Mb Internet € 553,85 120 / 12
  2   Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
  3   Telfort Internet Extra € 354,00 50 / 5
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
3 Stipte One Internet 80Mb € 564,35 80 / 8
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Plus € 615,65 120 / 12
2 Vodafone Alles-in-1 € 450,00 80 / 8
3 UPC Alles-in-1 Power € 701,00 120 / 12

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

De genoemde pakketsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het pakket. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid, onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Op Tele2 en Online.nl na, toont elke provider de werkelijke snelheid van het door jouw gekozen pakket, wanneer je je adres en postcode invult op het bestelformulier.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden

Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie