Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? Wij zijn vandaag bereikbaar tot 20.00 uur
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest augustus 2012

Leestijd: 3 minuten

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de gemeten snelheid door iPing en de prijsinformatie afkomstig van Internettten.nl. Naast de metingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefswijzigingen. Om deze reden wordt de prijs/snelheidsrating maandelijks geüpdatet. Een 5 is de hoogst haalbare score voor een abonnement, d.w.z. de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Een aantal grote providers heeft afgesproken om per 1 januari 2013 ook de realistische internetsnelheden aan de klant te melden. De afspraak is een initiatief van minister Verhagen van Economische Zaken, die het belangrijk vindt dat de consument van tevoren goed geïnformeerd wordt over de diensten van de providers. Goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen!
 


In de prijssnelheidstest van augustus hebben een aantal belangrijke verschuivingen plaatsgevonden. Het Snel Internet pakket van T-Mobile kreeg één punt meer in de score. Qua positie levert dit in de top 3 van de categorie Internet echter geen wijzigingen op.
In de categorie Internet & Bellen zijn de pakketten van Tele2 en Telfort beide één positie gestegen. KPN komt met Internet en Bellen Standaard binnen op de 3e positie.
Tele2 is vanwege onvoldoende meetgegevens uit de top 3 van de categorie Alles-in-1 verdwenen. Hierdoor schuift Alles-in-1 Extra van Ziggo door naar de eerste plaats en komt UPC met het Alles-in-1 Voordeelpakket uit op de tweede positie. Alles-in-1 Plus van Ziggo komt binnen op de derde positie.

De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de afgelopen maand. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1 Internet standaard € 265,- 30 / 3
2 Internet tot 20 Mb € 168,- 20 / 1
3 Snel Internet € 216,- 20 / 1
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet Standaard en Vast Bellen € 295,- 30 / 3
2 Snel Internet + Bellen € 261,- 20 / 1
3 Internet en bellen Standaard € 450,- 40 / 4
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Alles-in-1 Extra € 862,50 120 / 10
2 Alles-in-1 Voordeelpakket met 50 Mb € 595,- 50 / 2,5
3 Alles-in-1 Plus € 682,50 50 / 5
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie