Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest augustus 2014

Leestijd: 4 minuten

Internet wordt steeds sneller, zonder dat we daar extra voor hoeven te betalen. Dat blijkt uit onderzoek van ACM. Door de gratis snelheidsverhogingen haalt bijna de helft een snelheid van ten minste 30 Mbps. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 1 augustus de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Tele2, Online.nl en UPC zijn in augustus de providers bij wie je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Deze aanbieders halen begin deze maand de hoogste prijs/snelheidsscore volgens Internetten.nl en Totaalwijzer.nl. Dat betekent dat je bij deze providers het meeste waar krijgt voor je geld.

Binnen de categorie Internet is het Ultrasnel Internetpakket van Online.nl uit de Top 3 verdwenen. Nieuw op de derde plek komt hier het Supersnel Internetpakket van Online.nl voor terug. Binnen de categorieën Internet & bellen en Alles-in-1 blijft de stand ongewijzigd. Hier nemen Online.nl en UPC nog steeds de eerste positie in.

Nu UPC de uploadsnelheden van Basis, Power en Extra Power kosteloos verhoogt in de maand juli, zullen internetklanten van deze kabelaar twee keer zo snel bestanden kunnen uploaden. Het kabelbedrijf gaat de uploadsnelheid naar maximaal 20 Mbps verhogen.

Prijssnelheidstest augustus 2014
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de eerste maandag van de maand. In dit geval is de peildatum 1 augustus 2014. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Tele2 Internet (tot 40 Mb) € 196,00 40 / 4
2 UPC 120 Mb Internet € 557,00 120 / 12
  3   Online Supersnel Internet € 209,40 30 / 3
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Online.nl Utrasnel Internet + Bellen € 287,40 50 / 5
2 Tele2 Internet (tot 40 Mb) en Bellen € 252,00 40 / 4
3 Telfort Internet Extra en Vast bellen € 372,00 50 / 5
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 UPC Alles-in-1 Power € 689,00 120 / 12
2 Ziggo Alles-in-1 Extra € 668,70 180 / 18
3 UPC Alles-in-1 Extra Power € 869,00 200 / 20
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.
 
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.