Vergelijk gratis, objectief en onafhankelijk alle internetproviders
Ben Woldring
Vragen? De helpdesk is momenteel gesloten.
Wij zitten straks vanaf 9.00 uur weer voor u klaar!
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest augustus 2015

door Anniek Kruijer Leestijd: 4 minuten

Deze maand werd definitief bekend dat KPN van toezichthouder ACM zijn netwerk moet openstellen voor concurrenten.  Virtuele providers kunnen nu ook gebruik maken van de nieuwe technologieën op het netwerk van KPN. Hiermee zijn in theorie snelheden tot 100 Mbps haalbaar, en eventueel in de toekomst hoger. Naast snellere diensten kunnen concurrenten door de afspraken ook betere en goedkopere telecomdiensten aan consumenten en bedrijven bieden. Dat leidt tot meer concurrentie in de Nederlandse telecomsector. Wij onderzoeken elke maand bij welke providers je de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs. Weten wie op 4 augustus de hoogste prijs/snelheidsscore haalden?

Internet

De posities van de pakketten binnen de categorie Internet zijn behoorlijk gewijzigd ten opzichte van de maand juli. Online.nl komt nieuw binnen op de eerste plek met het Internet Power pakket. Tele2 en Vodafone zakken daardoor beiden een plek.  Op 21 juli jl. voerde Vodafone prijs- en pakket wijzigingen door. Het 80 MB pakket is per maand 3,50 euro duurder geworden, maar ondanks de verhoging blijft het pakket in de top-3.

Internet en Bellen

Ook binnen de Internet + Bellen top-3 veranderen de posities. Stipte stijgt een plek en verstoot hiermee Online.nl van de eerste plek. Tele2 is weer terug van weggeweest en komt binnen op plek 3. Vorige maand stond het Internet Basis en Bellen pakket niet in de top-3 door het 80 MB pakket van Vodafone. 

Alles-in-1

Ziggo blijft staan op de eerste en tweede plek in de categorie Alles-in-1. De prijs is wel gewijzigd ten opzichte van vorige maand. De kabelaar heeft namelijk een nieuwe actie waardoor de pakketten tijdelijk goedkoper zijn. Vodafone wordt door Stipte van plek 3 verstoten. Het Family 100 MB pakket staat deze maand op plek 3 in de Alles-in-1 vergelijking.

De rangorde is gebaseerd op de peildatum van 4 augustus 2015. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.

Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
  1   Online.nl Internet Power € 269,40 50 / 5
2 Tele2 Internet Basis € 279,00 40 / 4
  3   Vodafone Internet 80 Mb € 469,50 80 / 8
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Stipte One Internet + Bellen 100Mb € 564,35 100 / 10
2 Online.nl Internet + Bellen Power € 287,40 50 / 5
3 Tele2 Internet Basis en Bellen € 270,00 40 / 4
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jaar Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Max € 653,40 200 / 20
2 Ziggo Alles-in-1 Connect & Play Complete € 569,40 120 / 12
3 Stipte Family 100 Mb
€ 624,35
100 / 10

De prijssnelheidsscore is een combinatie van de maximaal haalbare snelheid, zoals aangegeven door de provider en de prijsinformatie afkomstig van Internetten.nl. Een groene balk is de hoogst haalbare score voor een abonnement, dat betekent de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

De genoemde pakketsnelheid

De in de prijssnelheidsscore genoemde snelheid is de maximale snelheid van het pakket. Daarmee wordt de hoogst haalbare snelheid onder ideale omstandigheden bedoeld. Dit hoeft echter niet de praktische snelheid te zijn. Op Tele2 na, toont elke provider de werkelijke snelheid van het door jouw gekozen pakket, wanneer je je adres en postcode invult op het bestelformulier. Tot vorige maand behoorde Online.nl ook tot de providers die geen werkelijke snelheid toonden aan de bezoekers. Online.nl heeft dit aangepast en toont nu vooraf  en in de bevestigingsmail de reële snelheid. Er wordt niet over gecommuniceerd in het contract.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden

Internetproviders hebben met elkaar afgesproken om meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan. Hiervoor is door een elftal providers de gedragscode transparantie internetsnelheden vastgesteld.

Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020

Anniek Kruijer
Anniek Kruijer Content marketeer
Ik ben Anniek, tot januari 2019 medewerker van de Bencom Group. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie