Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op internetten.nl helpen we jou ook te besparen op je internet en tv!
Vergelijk en kies de beste deal
Vergelijk en kies de beste deal
Alles-in-1 vergelijken

Prijssnelheidstest december 2012

Leestijd: 4 minuten

In de prijssnelheidstest van december hebben een aantal belangrijke verschuivingen plaatsgevonden. Tele2 en UPC voeren de boventoon en halen de hoogste score. Dat betekent dat je bij deze providers de beste snelheid krijgt in relatie tot de prijs.

In de categorie Internet staat Tele2 opnieuw bovenaan; daarmee is Telfort van de troon gestoten. T-Mobile staat nog steeds op de tweede plaats met Snel internet en op de derde plaats met Goedkoop Internet. Ook in de categorie Internet & Bellen staat Tele2 aan top, gevolgd door ZeelandNet. T-Mobile blijft net als de vorige maand op de derde positie staan.

In de categorie Alles-in-1 neemt UPC net als in november de eerste en de tweede plaats in, zowel voor het voordeelpakket met een downloadsnelheid van 30 Mb als voor 60 Mb. Tele2 staat hier op de derde plaats.

 
Prijssnelheidstest november 2012
De rangorde is gebaseerd op onderzoek van de afgelopen maand. De kolom met de rode en groene pijlen geeft aan of de actuele score stijgt of daalt ten opzichte van de vorige maand.
Internet
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50Mb) € 201,- 50 / 5
2 Snel Internet € 158,73 20 / 1
  3 Goedkoop Internet € 228,43 4 /1
Internet & bellen
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Internet (tot 50 Mb) en Bellen € 265,- 50 / 5
2 Internet Premium + Telefonie € 387,- 50 / 5
3 Snel Internet + Bellen € 263,94 20 / 1
Internet, bellen en tv
Provider Pakketnaam Prijs 1e jr. Snelheid Mb/s Prijs/snelheid
1 Alles-in-1 Voordeelpakket 60 Mb € 446,70 60 / 6
2 Alles-in-1 Voordeelpakket 30 Mb € 432,00 30 / 3
3 TV, Internet en Bellen tot 50 Mb € 375,00 50 / 5
De prijssnelheidsscore is een combinatie van de gemeten snelheid door iPing en de prijsinformatie afkomstig van Internettten.nl. Naast de metingen, die dagelijks plaatsvinden, zijn er ook voortdurend tariefswijzigingen. Om deze reden wordt de prijs/snelheidsrating maandelijks geüpdatet. Een 5 is de hoogst haalbare score voor een abonnement, d.w.z. de beste verhouding tussen prijs en snelheid.

Meer duidelijkheid over internetsnelheden
Internetproviders hebben vorig jaar juli met elkaar afgesproken om per 1 januari 2013 meer duidelijkheid te geven over de aspecten die van invloed zijn op de daadwerkelijke internetsnelheden. Dit geldt zowel vóór de totstandkoming van de overeenkomst als gedurende de uitvoering ervan.

Hiervoor is door een elftal providers de 'gedragscode transparantie internetsnelheden' vastgesteld. Welke providers dat zijn en wat er in deze gedragscode staat, vindt u hier.
Geactualiseerd: vrijdag 24 juli 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Internetten.nl vergelijken we gratis alle internet pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.